• Vážení rodičia a priatelia školy,

          • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov občianskemu združeniu HRADGYM. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu,
            • skvalitnenie mimoškolskej činnosti,
            • skvalitnenie vybavenia školy.

             

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, tu si môžete stiahnuť predvyplnené tlačivo Vyhlasenie_2024.pdf

            Ďakujeme

        • Divadelníci zažili opäť úspech
          • Divadelníci zažili opäť úspech

          • Lakomstvo je, žiaľ, prirodzená vlastnosť mnohých, ale to, že sa na ňu dá pozerať aj z tej humornej stránky nám predviedli naši gymnazisti v Moliérovej  komédii LAKOMEC. Priblížili nám život šľachtica, ktorý je pre bohatstvo schopný obetovať všetko, aj svoju rodinu. No našťastie pre jeho blízkych, veci naberú iný smer a nakoniec sa všetko dobre skončí, akurát lakomec ostáva lakomcom aj naďalej. Naši študenti (Michaela Gáborová, Andrej Matejko, Adam Ižarik, Caroline Hollá, Lucia Benikovská, Daren Gritters, Liliana Kubová, Ján Perdek, plus pomocníci - Daniel Fuzia – technik a Sára Miškovičová) pobavili odbornú porotu v krajskom kole v Žiline, ktorá im udelila 1. miesto, a tak postupujú do celoštátneho kola v Nitre.

            Spolu s nimi však pocestuje aj žiačka I. B triedy Hana Ševcovová, ktorá v monodráme prezentovala dojímavý príbeh dieťaťa z detského domova. Jej hra I CAN´T STOP zaujala a taktiež priniesla krásne prvenstvo.

            Všetkým našim študentom blahoželáme a prajeme úspech aj na celoslovenskom kole.

            Mgr. Dana Babicová

            Pozrite si fotografie v galérii Jazykový kvet.

        • Dejiny Liptova inak...
          • Dejiny Liptova inak...

          • V utorok 16. apríla 2024 sa naša skupinka študentov z predmetu seminár z dejepisu, pod vedením p. profesora Žišku, zúčastnila dejepisnej exkurzie do Liptovského múzea v Ružomberku. V múzeu sa nás ujal Mgr. Rastislav Molda, PhD., ktorý nás svojím zaujímavým výkladom previedol dejinami Liptova. Mali sme možnosť nahliadnuť do čias secesie v Liptove a následne od praveku až po 19.storočie absolvovať symbolickú cestu v čase. Našej pozornosti sa tešili nielen interaktívne skladačky, repliky bronzových zbraní, ale aj najnovšie technické novinky z oblasti IT technológií (digitalizované mapy, hovoriaci obraz) umožňujúce aktívne pracovať s historickými prameňmi. Mnohým sa nám ukázali bohaté zákutia liptovských dejín a veríme, že exkurzia bude prínosná našim maturujúcim spolužiakom.

            Nikola Matúšková

            Pozrite si fotografie v galérii Liptovské múzeum.

        • Krajské kolo SOČ
          • Krajské kolo SOČ

          • Dňa 26. marca 2024 sa v priestoroch Strednej odbornej školy informačných technológií v Kysuckom Novom Meste uskutočnilo krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti. Našu školu reprezentovali 2 žiaci so svojimi prácami. Patrik Čičvara (III. A) v odbore História, filozofia a právne vedy obsadil 2. miesto a vybojoval si postup na celoštátnu prehliadku SOČ, ktorá sa uskutoční v apríli v Nitre. Druhou súťažiacou bola Patrícia Lehotská (III. A), ktorá v odbore Chémia a potravinárstvo obsadila 4. miesto.

            K umiestneniam srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. 

             

            Pozrite si fotografie v galérii SOČ.

          • ŤUKNI 2024

          • To, že na našej škole máme talentovaných študentov potvrdil svojou tvorivou prácou aj žiak tretieho ročníka Andrej Matejko, ktorý sa zapojil do postupovej súťaže v poviedkovej tvorbe. Z jeho anglického pera vyšla nádherná poviedka, ktorá čitateľa prenesie do zasnežených hôr, kde mladý chlapec prežíva svoje veľké dobrodružstvo. Tento napínavý príbeh zaujal aj odbornú porotu, ktorá poviedku THE POWER OF WILL posunula do semifinále a nakoniec do celoslovenského finále, v ktorom získala skvelé druhé miesto. Andrejovi blahoželáme a prajeme aj ďalšie úspechy.

            Mgr. Dana Babicová

            Pozrite si fotografie v galérii Ťukni.

          • FILMÁRI - JAYZKOVO – UMELECKÁ SÚŤAŽ V TVORBE VLASTNÝCH FILMOV

          • Kto by si rád nezaspomínal na humorné situácie zo študentského života? A to, že každý deň študenta prináša so sebou aj nezabudnuteľné chvíle sa snažili priblížiť aj žiaci nášho gymnázia. Druháci (II. A), za pomoci spolužiakov tretieho ročníka, priniesli vystúpenie spracované formou filmu, v ktorom úsmevnými zábermi približujú strasti študentského života. S krátkym filmom THE HARD LIFE OF A STUDENT sa zapojili do postupovej jazykovo-umeleckej súťaže v tvorbe vlastných filmov, kde zo semifinále postúpili do celoslovenského kola, v ktorom obsadili krásne 1. miesto. Srdečne im blahoželáme a tešíme sa na ich ďalšiu tvorbu.

            Mgr. Dana Babicová

            Pozrite si fotografie v galérii Filmári.

        • Matematický klokan 2024
          • Matematický klokan 2024

          • Aj v tomto školskom roku posledný marcový utorok patril súťaži Matematický klokan. Obsahoval zaujímavé úlohy zo všetkých kútov planéty.

            Z našej školy sa do súťaže zapojilo 16 žiakov. Prváci a druháci hľadali odpovede na úlohy testu Kadet G12, tretiaci a septimáni sa zamýšľali nad zadaním úloh testu Junior G34. Celkový čas, ktorý mali na vyriešenie 24 úloh, bol 60 minút.

            Súťažiaci sa svoje výsledky dozvedia v apríli.

            RNDr. Oľga Marková

            Pozrite si fotografie v galérii Matematický klokan 2024.

        • Návšteva stovežatej Prahy
          • Návšteva stovežatej Prahy

          • V dňoch 16. 3. - 19. 3. 2024 sa naša trieda septima zúčastnila exkurzie v Prahe. Hneď prvý večer sme videli muzikál Dracula v Hudobnom divadle Karlín, ktorý nás nechal v nemom úžase. Herci podali neuveriteľné výkony a všetci sme mali z muzikálu obrovský zážitok.

            V nedeľu 17.3. nás čakali potulky Prahou. Začali sme návštevou Národního technického muzea s množstvom zaujímavých výstav z technických oborov či prírodných vied a priemyslu. Našou druhou zastávkou bola Strahovská knihovna, ktorá nás ohúrila nádherným Filozofickým aj Teologickým sálom. Prechádzkou cez Petřínské sady sme sa dostali k Zrcadlovému bludišťu s 49 zrkadlami a niektorí vyšli aj na Petřínsku rozhlednu. Cez rozkvitnutý sad Seminářských zahrad sme sa vrátili späť do centra, kde sme videli Lennonovu zeď a Tančící dům.

            Nasledujúci deň sme v našich potulkách pokračovali na Staroměstskom náměstí, na ktorom sa vynímajú stredoveké astronomické hodiny, každému známe ako Pražský orloj. Nakoľko sa v čase našej návštevy schyľovalo k Veľkej noci, na námestí bolo otvorených množstvo stánkov, pripomínajúcich stredoveké trhy. Z námestia sme sa uličkami Starého Města dostali ku Karlovmu mostu. Zvládli sme 138 schodov Staroměstskej mosteckej věže. Z jej vrcholu sa nám naskytol dychberúci výhľad na celé mesto s hlavnými lákadlami Prahy – most, hrad a katedrála. Tam smerovali aj naše ďalšie kroky. Po prekročení druhého brehu Vltavy sme si na Pražskom hrade pozreli tzv. základný okruh, a to Starý královský palác, Baziliku sv. Jiří, Katedrálu sv. Víta a Zlatú uličku.

            Posledný deň nášho výletu sme ukončili v historickej budove Národního muzea, ktorej výstavy nám doplnili nielen historické znalosti o Českej republike, ale oživili i vedomosti získané štúdiom na gymnáziu. Z kupoly múzea sme mohli kochať pohľadom na Václavské náměstí i horizontom Prahy v celej svojej kráse.

            Z tejto exkurzie si odnášame veľa nových spoločných spomienok, videli sme krásne miesta a mali šancu sa ešte bližšie medzi sebou spoznať. Za tento výlet sme veľmi vďační našej triednej pani profesorke Markovej, ktorá to bezchybne zorganizovala, a jej dcére Kamči, ktorá nám venovala svoj čas, ukázala nám Prahu z najkrajšieho uhla pohľadu a odovzdala nám informácie a zaujímavosti o známych aj neznámych miestach.

             Zuzana Lehotská, septima

            Pozrite si fotografie v galérii Praha.

        • Vieme, kam smerujeme...
          • Vieme, kam smerujeme...

          • Mnohí z nás ešte ani nevedia, čo by po škole robili. O rok nás čakajú maturity a prijímacie pohovory na vysoké školy. Vybrať si v tomto veku istú špecializáciu, ktorá nás bude sprevádzať po zbytok života, nie je jednoduché.

            Práve preto sme vo štvrtok 13. 3. 2024 absolvovali testy inteligencie a dotazník kariérnej spôsobilosti. Pri výkone nám asistovala pani psychologička Mgr. Lucia Kráľová z CPP Liptovský Mikuláš. IQ test sa skladal z troch častí, a to zo slovesnej gramotnosti, matematického myslenia a priestorového vnímania. Tieto testy sú určené žiakom vekovej kategórie 15 - 18 rokov.

            Následne sme vyplnili dotazník, kde nám boli kladené otázky ohľadom našich zručností, kariérnych preferencií a špecializácií, ku ktorým inklinujeme. Tieto informácie budú slúžiť pri porovnaní s našimi predpokladmi.

            Výsledky, ktoré sa ešte len dozvieme, sú čisto orientačné, preto nech už nám predpoklad vyjde hocijaký, finálny výber budúceho odborného poľa je už čisto na nás.

            Emma Martošová, Patrícia Lehotská

        • Fenomén dnešnej doby
          • Fenomén dnešnej doby

          • Dňa 13. marca 2024 sme mali v našej škole veľmi zaujímavú prednášku s pani psychologičkou na tému duševného zdravia. Táto téma je nesmierne dôležitá, pretože ovplyvňuje každého z nás. Počas prednášky sme sa dozvedeli o rôznych aspektoch duševného zdravia, ako je dôležitosť sebaúcty, zvládanie stresu a rozpoznávanie príznakov duševných porúch. Bolo to veľmi poučné a inšpiratívne stretnutie, ktoré nám pomohlo lepšie pochopiť a citlivo vnímať aj našu dušu. Veríme, že tento druh osvety je kľúčom k tomu, aby sme ako jednotlivci aj ako komunita vedeli lepšie sa starať o svoje duševné blaho.

            Sabína Šingliarová, Vanesa Granátová

            Pozrite si fotografie v galérii Duševné zdravie.

        • Okresné kolo SOČ
          • Okresné kolo SOČ

          • Dňa 5. marca 2024 sa v priestoroch Strednej odbornej školy elektrotechnickej uskutočnilo okresné kolo Stredoškolskej odbornej činnosti. Našu školu reprezentovalo 7 študentov so svojimi prácami a 4 z nich úspešne postúpili do krajského kola. Víťazom vo svojom odbore bol Patrik Čičvara a z druhým miest vo svojich odboroch sa tešili Daren Gritters, Patrícia LehotskáCaroline Hollá (všetci III. A).

            K úspechu srdečne gratulujeme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov aj v krajskom kole.

        • Otestovali  svoje vedomosti
          • Otestovali svoje vedomosti

          • Deň podania prihlášok na stredné školy sa nezadržateľne blíži. Niektorí deviataci ešte stále váhajú a nevedia sa rozhodnúť. Preto sme na našej škole pre nich pripravili tzv. "mini DOD", ktorý im môže pomôcť pri správnom výbere školy. 

            Pred 10.00 hod sa vo vestibule školy stretli všetci druháci, ktorí sa podieľali na organizácii tohto dňa. Po niekoľkých minútach sa vchod do školy začínal zapĺňať prvými záujemcami. Postupne sa zoznamovali s priestormi našej školy a podmienkami štúdia na nej. Prezreli si telocvičňu a vstúpili aj do učební fyziky, biológie, geografie, cudzích jazykov a chemického laboratória. V školskej klubovni za pomoci koláží spoznali krúžkovú a mimoškolskú činnosť nášho gymnázia.

            Mnohí však čakali predovšetkým na „nácvičné" prijímacie pohovory z matematiky a jazyka slovenského. Spoločne s pani riaditeľkou a pani zástupkyňou, ktoré riadili túto časť DOD, vypracovávali testy. Tie si potom vyhodnotili, a tak zistili, kde majú ešte určité rezervy, ktoré by si mali doplniť.  

            Veľmi nás teší, že okrem žiakov prišli aj mnohí rodičia, čo svedčí o skutočnom záujme o štúdium na našej škole.

            Chceli by sme sa touto cestou poďakovať aj výchovným poradcom základných škôl, ktorí nám pomohli pri propagácii tejto akcie.

            Samozrejme chcem poďakovať aj našim druhákom, ktorí boli príjemnými a „kompetentnými" sprievodcami a svojím správaním vytvorili príjemnú atmosféru tohto dňa.

            Mária Šimonová, výchovný poradca

            Pozrite si fotografie v galérii Mini DOD.

        • EXPERT geniality show – výsledky
          • EXPERT geniality show – výsledky

          • V tomto ročníku sa do súťaže zapojilo 13 392 žiakov zo 767 škôl z celého Slovenska. Tí súťažiaci, ktorí sa v niektorej téme vo svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine rebríčka, získali diplom s titulom EXPERT. Tí súťažiaci, ktorí sa vo svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine rebríčka v celkovom poradí, získali diplom s titulom TOP EXPERT.

            Diplom s titulom EXPERT získali:

            Matej Ilavský z II. A triedy v téme Od Dunaja k Tatrám

            Karol Kaliský z II. B triedy v téme Tajomstvá prírody

            Patrik Poproč z I. B triedy v téme Tajomstvá prírody

            Najúspešnejším riešiteľom našej školy sa stal Matej Ilavský, ktorému patrí diplom s titulom TOP EXPERT.

            Úspešným žiakom blahoželáme!

                                                                       RNDr. Oľga Marková, koordinátor súťaže

        • Vieme rečniť aj v angličtine!
          • Vieme rečniť aj v angličtine!

          • Posledný štvrtok pred jarnými prázdninami sme sa vybrali na „dámsku jazdu“ do Žiliny, ktorá okrem príjemného mini výletu zahŕňala aj povinnosti. Štyri žiačky našej školy postúpili zo školského kola anglickej recitačnej súťaže Speaker’s Corner do ďalšieho, ktoré sa konalo v priestoroch Súkromného gymnázia v našom krajskom meste. Žiačky našej školy súťažili podľa veku v dvoch kategóriách. Viktória Kačírová (I. A) v kategórii Juniors obsadila krásne 5. miesto. V kategórii Intermediate najlepší výsledok spomedzi 17 súťažiacich dosiahla Sabína Šingliarová (II. B), ktorá sa umiestnila na 6. mieste, a len s bodovou stratou si 7. miesto uchmatli a kamarátsky rozdelili Alica Benková (II. B) a Ema Lesáková (II. A). Výsledky nás, samozrejme, veľmi potešili, no cieľ, ktorý sme si vytýčili, bol splnený už dávno predtým. Dievčatá si nad rámec svojich školských povinností našli čas na napísanie 4-minútových rečníckych prejavov v cudzom jazyku a aj vďaka vzájomnej podpore ho zvládli predniesť v miestnostiach plných cudzích ľudí. Aj touto cestou im ešte raz ďakujeme za ich usilovnosť, odvahu, reprezentáciu školy a už teraz sa v rámci „kabinetu anglického jazyka“ tešíme na budúcoročné prejavy, ktoré nám aj tento rok ukázali, že mladí ľudia majú stále čo povedať!

            Mgr. Michaela Madudová

        • Umenie komunikovať
          • Umenie komunikovať

          • O význame komunikácie medzi ľuďmi počúvame zo všetkých strán. Mala by fungovať doma, v rodinách, v práci, v rôznych kolektívoch. Teda aj medzi spolužiakmi v rámci jednotlivých tried. Niekedy môžu nastať v komunikácii určité bariéry, ktoré sú však spôsobené jej účastníkmi a ich ochotou prijímať názory iných.

            S podobnými problémami sa stretávajú aj naši žiaci, a preto sme sa rozhodli využiť ponuku CPaP v Liptovskom Mikuláši  a pre žiakov II. A triedy pripraviť aktivity, ktoré by rozvíjali ich komunikačné zručnosti. 

            Na prvom stretnutí boli aktivity zamerané na vzájomné spoznávanie sa, na uznávané hodnoty jednotlivcov ako aj kolektívu. Žiaci pochopili, že hodnoty jednotlivcov musia ustúpiť kolektívnym hodnotám, pretože kompromis je jedným zo základných predpokladov dobrých vzťahov v kolektíve.

            V rámci druhého stretnutia boli pripravené aktivity zamerané na budovanie dôvery medzi žiakmi, ktorá zabezpečuje správne fungovanie každého kolektívu ako aj jeho ďalšieho vývoja.

            Posledné stretnutie, ktoré prebehlo 12. februára 2024, rozvíjalo komunikačné zručnosti študentov. Tí pracovali v skupinách, ktoré by si inak dobrovoľne nevybrali. Pomocou aktivít zrazu bez problémov spolupracovali, počúvali sa a akceptovali názory druhých. Bolo to pre pozitívne poznanie, pretože zistili, že vedia komunikovať a dohodnúť sa aj s druhými spolužiakmi.

            Tieto aktivity žiakom spomínanej triedy pomohli spoznávať nielen seba samých, ale aj ostatných spolužiakov. Určitým spôsobom pomohli upevniť vzájomné vzťahy a schopnosť akceptovať názory druhých, čo bolo cieľom týchto aktivít.

            Mária Šimonová, výchovná poradkyňa 

            Pozrite si fotografie v galérii Umenie komunikovať.

        • Lyžiarsky kurz
          • Lyžiarsky kurz

          • V dňoch 15. 1. – 19. 1. 2024 sa naše triedy zúčastnili lyžiarskeho výcviku. Mali sme možnosť stráviť náš športový týždeň v hoteli Spojár v Žiari, v blízkosti  lyžiarskeho strediska  Dolinky, v ktorom sme lyžovali. Počasie nám prialo a snehu bolo veľa.

            Každé ráno nám pripravili výborné raňajky, aby sme mali dostatok energie na svahu. Po krátkom oddychu po raňajkách sme boli pripravení vyraziť lyžovať. Na svahu sme strávili dve intenzívne hodiny, po nich nás v hoteli  čakal teplý obed a po obede opäť lyžovanie.

            Po návrate sme mali večerné triedne aktivity s triednymi učiteľkami, rôzne hry na spoznávanie osobností v kolektíve, ale aj zábavné hry sprevádzané výbuchmi smiechu.

            V stredu popoludní sme mali zaujímavú prednášku so známym ochranárom prírody pánom Erikom Balážom. Okrem iného nám rozprával zaujímavosti o medveďoch a aj jeho skúsenostiach s nimi.

            Našu poslednú noc v Žiari sme strávili spoločenskými hrami, ráno sa nám ale ťažko vstávaloJ  Môžeme len spoločne skonštatovať, že lyžiarsky výcvik sme si naozaj užili a sme vďační, že sme mali takúto príležitosť.

            Ďakujeme aj našim skvelým inštruktorom Barbore Jelínkovej a Darenovi Grittersovi, pani Korbášovej, triednym pani učiteľkám, pani Didekovej a samozrejme vedeniu školy za pomoc pri organizácii nášho výcviku.

            žiaci I. A a I. B triedy

            Pozrite si fotografie v galérii Lyžiarsky kurz.

          • Fungovanie samosprávy v praxi

          • Dňa 16. 1. 2024 sa naše triedy septima a III.A zúčastnili v rámci občianskej náuky návštevy Mestského úradu v Liptovskom Hrádku. Chvíľu zo svojho času nám venoval primátor mesta Mgr. Branislav Tréger, PhD., a po ňom sa nám venoval prednosta úradu Ing. Ján Kazár. Oboznámili sme sa so všetkými funkciami úradu, ako prebiehajú voľby do jednotlivých funkcií, čo všetko môžeme na úrade vybaviť, a v neposlednom rade nás zaujímala blízka budúcnosť nášho gymnázia, ktoré bude patriť pod mesto, a aj najbližšie plány v meste Liptovský Hrádok. Pán prednosta nám napríklad prezradil, ako sa bude vyvíjať výstavba plavárne, a ako bude pokračovať projekt cyklotrás. Sme pánovi primátorovi aj prednostovi vďační, že si medzi toľkými povinnosťami našli na nás čas a venovali sa nám. Taktiež sme vďační pani učiteľke Mravcovej, že nám poskytla takúto zaujímavú príležitosť, ktorá nám rozšírila vedomosti o aktuálne preberanom učive aj mimo lavíc.

            Zuzana Lehotská

        • Ľudskosť v nás
          • Ľudskosť v nás

          • V predvianočnom čase často počúvame o rôznych charitatívnych podujatiach a akciách. Posielame finančné príspevky pre deti do Afriky, do rôznych detských domovov či seniorských zariadení. Často sa však stáva, že si nevšimneme človeka, ktorý žije úplne blízko nás a pomoc tiež potrebuje, i keď o ňu nežiada. 

            Takým človekom je naša Andrejka, študentka II. B triedy, ktorá žije sama so svojím bratom a tatinom. Z iniciatívy rodičov tejto triedy vznikla zbierka, do ktorej sa pridali aj učitelia našej školy. Príjemným a nečakaným bol i príspevok niektorých žiakov, ktorí sa náhodne o zbierke dopočuli, a tiež bez váhania prispeli.

            Vyvrcholením bola návšteva  Andrejky a jej rodiny u nich doma. Zástupcovia rodičov a spolužiakov Andrejky im odovzdali finančný dar, a tiež vianočné pečivo, za ktoré ďakujeme  šikovným mamičkám žiakov tejto triedy. Bolo to veľmi príjemné a emotívne stretnutie.

            Na druhý deň ráno sa ocko Andrejky poďakoval všetkým žiakom, a tiež ich poprosil, aby poďakovanie odovzdali svojim rodičom. Jeho úprimné slová nás všetkých dojali a niektorí sme sa neubránili ani slzám.

            Ja ako triedna učiteľka by som sa chcela ešte raz všetkým rodičom, mojim kolegom aj žiakom úprimne poďakovať za ich pomoc. Vďaka tejto akcii som presvedčená, že ak ešte stále existujú ľudia, ochotní nezištne pomôcť, má naša spoločnosť šancu na krajšiu budúcnosť.

            Ešte raz všetkým ďakujem a prajem krásne a  šťastné Vianoce.

            Šimonová Mária, triedna učiteľka 

        • Návšteva súdneho pojednávania
          • Návšteva súdneho pojednávania

          • Dňa 18. 12. 2023 sa naša trieda septima zúčastnila na súdnom pojednávaní na Okresnom súde v Liptovskom Mikuláši. Pojednávanie prebiehalo vo veci odsúdeného, ktorý dostal trest odňatia slobody vo výške jedného roka, a to za krádež, ničenie súkromného majetku a slovné napádanie osoby. Po pojednávaní nám pani samosudkyňa dala priestor na otázky, a dozvedeli sme sa napríklad, ako sa vypočítava výška trestu, a mnoho ďalších informácií, s ktorými sa bežne človek nemá možnosť stretnúť. Verím, že táto skúsenosť nám všetkým ukázala, že treba prehodnocovať svoje rozhodnutia a vždy rozmýšľať nad následkami, ktoré naše konanie môže mať. Taktiež ďakujeme pani učiteľke Mravcovej za túto príležitosť, z ktorej si odnášame ponaučenie na celý život.

            Zuzana Lehotská, septima

        • Ocenenie už je doma...
          • Ocenenie už je doma...

          • Na nášho Michala Adamova (III. A) v škole čakalo ocenenie, ktoré si pre plnenie športových povinností nemohol prevziať osobne na slávnosti v Sobášnom paláci v Bytči.

            Viac o tejto udalosti sa dozviete z tlačovej správy Žilinského samosprávneho kraja.

             

            Ocenenie si pri tejto príležitosti dnes v Sobášnom paláci v Bytči slávnostne prevzalo 41 žiakov.

            Riaditelia všetkých stredných škôl v kraji zaslali v tomto roku 109 nominácií. Na základe viacerých kritérií, bolo vybraných spolu 41 žiakov, ktorí získali ocenenia za výsledky dosiahnuté v školskom roku 2022/2023 v 5 kategóriách: duálne vzdelávanie, mimoriadny čin ľudskosti, mimoriadne študijné výsledky, kultúra a umenie a šport.

            Ocenení v jednotlivých kategóriách:

            Umenie a kultúra (5 žiakov): Rebeka Račková – Gymnázium sv. Franiška z Assisi v Žiline, Miguel Gonazlo Céceres Tlachač – Konzervatórium v Žiline, Tamara Taranová – Stredná zdravotnícka škola v Žiline, Oliver Šaláta – Stredná zdravotnícka škola v Liptovskom Mikuláši, Timea Hanáková – Evanjelické gymnázium Martin.

            Duálne vzdelávanie (5 žiakov): Lenka Dudášová – Obchodná akadémia v Ružomberku, Teodor Jedinák – Stredná odborná škola technická v Čadci, Natália Flajsová – Obchodná akadémia v Liptovskom Mikuláši, Jakub Boháčik – Stredná odborná škola strojnícka v Kysuckom Novom Meste, Ema Kraľovanská – Obchodná akadémia v Martine.

            Mimoriadny čin ľudskosti (5 žiakov): Petra Mikosová – Stredná odborná škola podnikania a služieb v Námestove, Dávid Smreček – Stredná priemyselná škola informačných technológií v Kysuckom Novom Meste, Lesia Agu Chukwu – Stredná odborná škola obchodu a služieb v Martine, Marek Pobiják – Obchodná akadémia v Žiline, Dominika Pažitková – Gymnázium P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne.

            Mimoriadne študijne výsledky (16 žiakov): Ondrej Kulíšek – Hotelová akadémia v Žiline, Aneta Šíblová – Obchodná akadémia Dušana Metoda Janotu v Čadci, Lukáš Vecel – Gymnázium J. Lettricha v Martine, Ema Kubiznová – Stredná odborná škola obchodu a služieb v Námestove, Timea Žitňáková – Obchodná akadémia v Dolnom Kubíne, Tamara Balvín – Gymnázium, Veľká okružná v Žiline, Matej Čajka – Evanjelické gymnázium v Martine, Patrícia Macháčová – Hotelová akadémia v Žiline, Nabih Ghalib – Stredná odborná škola lesnícka a drevárska J. D. Matejovie v Liptovskom Hrádku, Tomáš Gaňa – Gymnázium, Veľká okružná v Žiline, Ľudmila Kvašňavská – Gymnázium J. M. Hurbana v Čadci, Terézia Mydliarová – Stredná zdravotnícka škola M. T. Schererovej v Ružomberku, Nikolas Randa – Stredná odborná škola poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Žiline, Vratko Hajdučík – Stredná priemyselná škola informačných technológií I. Gessaya v Tvrdošíne, Jakub Kolek – Gymnázium v Bytči. Ondrej Blaško – Gymnázium Hlinská v Žiline.

            Šport (10 žiakov): Lívia Lepejová – Gymnázium J. Lettricha v Martine, Stanislava Ďuratná – Stredná športová škola v Žiline, Petronela Ižová – Gymnázium P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne, Matúš Tropp – Obchodná akadémia v Martine, Petra Kissová – Stredná športová škola v Žiline, Michal Adamov – Gymnázium v Liptovskom Hrádku, Laura Gruchaľáková – Gymnázium J. Lettricha v Martine, Alex Dovičák – Stredná športová škola v Žiline, Diana Štefanidesová – Obchodná akadémia v Martine, Dávid Zauška – Stredná športová škola v Žiline.

            Ocenenie bolo vyrobené z kovu. Dizajnový návrh ako aj realizácia vzišli z dielne SOŠ strojníckej v Kysuckom Novom Meste. Cena bola zhotovená podľa predlohy autorky plastiky Ľubice Šustekovej, učiteľky školy. Súčasťou oceňovania bolo aj vystúpenie žiakov Konzervatória v Žiline a Súkromného tanečného konzervatória v Liptovskom Hrádku.

            Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK: „Zo srdca gratulujem všetkým študentom, ktorí počas štúdia na stredných školách v Žilinskom kraji dosahujú mimoriadne úspechy. Aj toto je jedna z príležitostí ako im môžeme poďakovať za ich zodpovedný a aktívny prístup, vďaka ktorému podporujú našu myšlienku aby bol Žilinský kraj výnimočný. Verím, že ocenenie je pre nich tiež motiváciou a podporou pri napredovaní v ďalšom štúdiu, rozvíjaní ich talentu, a tiež morálno-vôľových vlastnostíPoďakovanie však patrí aj rodičom a pedagógom, za ich podporu.Mojím želaním je aby boli naše deti na školách prijímané, také aké sú, so vzájomným rešpektom, bez ohľadu na vierovyznanie, názory, si spoločenské statusy. Aby sa nerozdeľovali na slabších a silnejších. Netolerujeme akékoľvek prejavy násilia na našich školách. Na školách pracujú koordinátori prevencie kriminality a sociálno – patologických javov, verím, že sa na nich žiaci, v prípade problémov, medzi ktoré patrí aj šikana, s plnou dôverou obrátia. Rovnako sa môžu obrátiť aj na výchovných poradcov a svojich triednych učiteľov, ktorí sú im budú nápomocní pri riešení problémov.“

             

    • Kontakty

      • Gymnázium, Hradná 23, Liptovský Hrádok
      • +421 44 5222991, +421 911 231606
      • Hradná 23, 03301 Liptovský Hrádok Slovakia
      • Školská jedáleň
      • E-mail - gajdosova@gymnaziumlh.sk Telefón - +421 44 5221116
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje