• Otestovali  svoje vedomosti
          • Otestovali svoje vedomosti

          • Deň podania prihlášok na stredné školy sa nezadržateľne blíži. Niektorí deviataci ešte stále váhajú a nevedia sa rozhodnúť. Preto sme na našej škole pre nich pripravili tzv. "mini DOD", ktorý im môže pomôcť pri správnom výbere školy. 

            Pred 10.00 hod sa vo vestibule školy stretli všetci druháci, ktorí sa podieľali na organizácii tohto dňa. Po niekoľkých minútach sa vchod do školy začínal zapĺňať prvými záujemcami. Postupne sa zoznamovali s priestormi našej školy a podmienkami štúdia na nej. Prezreli si telocvičňu a vstúpili aj do učební fyziky, biológie, geografie, cudzích jazykov a chemického laboratória. V školskej klubovni za pomoci koláží spoznali krúžkovú a mimoškolskú činnosť nášho gymnázia.

            Mnohí však čakali predovšetkým na „nácvičné" prijímacie pohovory z matematiky a jazyka slovenského. Spoločne s pani riaditeľkou a pani zástupkyňou, ktoré riadili túto časť DOD, vypracovávali testy. Tie si potom vyhodnotili, a tak zistili, kde majú ešte určité rezervy, ktoré by si mali doplniť.  

            Veľmi nás teší, že okrem žiakov prišli aj mnohí rodičia, čo svedčí o skutočnom záujme o štúdium na našej škole.

            Chceli by sme sa touto cestou poďakovať aj výchovným poradcom základných škôl, ktorí nám pomohli pri propagácii tejto akcie.

            Samozrejme chcem poďakovať aj našim druhákom, ktorí boli príjemnými a „kompetentnými" sprievodcami a svojím správaním vytvorili príjemnú atmosféru tohto dňa.

            Mária Šimonová, výchovný poradca

            Pozrite si fotografie v galérii Mini DOD.

        • EXPERT geniality show – výsledky
          • EXPERT geniality show – výsledky

          • V tomto ročníku sa do súťaže zapojilo 13 392 žiakov zo 767 škôl z celého Slovenska. Tí súťažiaci, ktorí sa v niektorej téme vo svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine rebríčka, získali diplom s titulom EXPERT. Tí súťažiaci, ktorí sa vo svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine rebríčka v celkovom poradí, získali diplom s titulom TOP EXPERT.

            Diplom s titulom EXPERT získali:

            Matej Ilavský z II. A triedy v téme Od Dunaja k Tatrám

            Karol Kaliský z II. B triedy v téme Tajomstvá prírody

            Patrik Poproč z I. B triedy v téme Tajomstvá prírody

            Najúspešnejším riešiteľom našej školy sa stal Matej Ilavský, ktorému patrí diplom s titulom TOP EXPERT.

            Úspešným žiakom blahoželáme!

                                                                       RNDr. Oľga Marková, koordinátor súťaže

        • Vieme rečniť aj v angličtine!
          • Vieme rečniť aj v angličtine!

          • Posledný štvrtok pred jarnými prázdninami sme sa vybrali na „dámsku jazdu“ do Žiliny, ktorá okrem príjemného mini výletu zahŕňala aj povinnosti. Štyri žiačky našej školy postúpili zo školského kola anglickej recitačnej súťaže Speaker’s Corner do ďalšieho, ktoré sa konalo v priestoroch Súkromného gymnázia v našom krajskom meste. Žiačky našej školy súťažili podľa veku v dvoch kategóriách. Viktória Kačírová (I. A) v kategórii Juniors obsadila krásne 5. miesto. V kategórii Intermediate najlepší výsledok spomedzi 17 súťažiacich dosiahla Sabína Šingliarová (II. B), ktorá sa umiestnila na 6. mieste, a len s bodovou stratou si 7. miesto uchmatli a kamarátsky rozdelili Alica Benková (II. B) a Ema Lesáková (II. A). Výsledky nás, samozrejme, veľmi potešili, no cieľ, ktorý sme si vytýčili, bol splnený už dávno predtým. Dievčatá si nad rámec svojich školských povinností našli čas na napísanie 4-minútových rečníckych prejavov v cudzom jazyku a aj vďaka vzájomnej podpore ho zvládli predniesť v miestnostiach plných cudzích ľudí. Aj touto cestou im ešte raz ďakujeme za ich usilovnosť, odvahu, reprezentáciu školy a už teraz sa v rámci „kabinetu anglického jazyka“ tešíme na budúcoročné prejavy, ktoré nám aj tento rok ukázali, že mladí ľudia majú stále čo povedať!

            Mgr. Michaela Madudová

        • Umenie komunikovať
          • Umenie komunikovať

          • O význame komunikácie medzi ľuďmi počúvame zo všetkých strán. Mala by fungovať doma, v rodinách, v práci, v rôznych kolektívoch. Teda aj medzi spolužiakmi v rámci jednotlivých tried. Niekedy môžu nastať v komunikácii určité bariéry, ktoré sú však spôsobené jej účastníkmi a ich ochotou prijímať názory iných.

            S podobnými problémami sa stretávajú aj naši žiaci, a preto sme sa rozhodli využiť ponuku CPaP v Liptovskom Mikuláši  a pre žiakov II. A triedy pripraviť aktivity, ktoré by rozvíjali ich komunikačné zručnosti. 

            Na prvom stretnutí boli aktivity zamerané na vzájomné spoznávanie sa, na uznávané hodnoty jednotlivcov ako aj kolektívu. Žiaci pochopili, že hodnoty jednotlivcov musia ustúpiť kolektívnym hodnotám, pretože kompromis je jedným zo základných predpokladov dobrých vzťahov v kolektíve.

            V rámci druhého stretnutia boli pripravené aktivity zamerané na budovanie dôvery medzi žiakmi, ktorá zabezpečuje správne fungovanie každého kolektívu ako aj jeho ďalšieho vývoja.

            Posledné stretnutie, ktoré prebehlo 12. februára 2024, rozvíjalo komunikačné zručnosti študentov. Tí pracovali v skupinách, ktoré by si inak dobrovoľne nevybrali. Pomocou aktivít zrazu bez problémov spolupracovali, počúvali sa a akceptovali názory druhých. Bolo to pre pozitívne poznanie, pretože zistili, že vedia komunikovať a dohodnúť sa aj s druhými spolužiakmi.

            Tieto aktivity žiakom spomínanej triedy pomohli spoznávať nielen seba samých, ale aj ostatných spolužiakov. Určitým spôsobom pomohli upevniť vzájomné vzťahy a schopnosť akceptovať názory druhých, čo bolo cieľom týchto aktivít.

            Mária Šimonová, výchovná poradkyňa 

            Pozrite si fotografie v galérii Umenie komunikovať.

        • Lyžiarsky kurz
          • Lyžiarsky kurz

          • V dňoch 15. 1. – 19. 1. 2024 sa naše triedy zúčastnili lyžiarskeho výcviku. Mali sme možnosť stráviť náš športový týždeň v hoteli Spojár v Žiari, v blízkosti  lyžiarskeho strediska  Dolinky, v ktorom sme lyžovali. Počasie nám prialo a snehu bolo veľa.

            Každé ráno nám pripravili výborné raňajky, aby sme mali dostatok energie na svahu. Po krátkom oddychu po raňajkách sme boli pripravení vyraziť lyžovať. Na svahu sme strávili dve intenzívne hodiny, po nich nás v hoteli  čakal teplý obed a po obede opäť lyžovanie.

            Po návrate sme mali večerné triedne aktivity s triednymi učiteľkami, rôzne hry na spoznávanie osobností v kolektíve, ale aj zábavné hry sprevádzané výbuchmi smiechu.

            V stredu popoludní sme mali zaujímavú prednášku so známym ochranárom prírody pánom Erikom Balážom. Okrem iného nám rozprával zaujímavosti o medveďoch a aj jeho skúsenostiach s nimi.

            Našu poslednú noc v Žiari sme strávili spoločenskými hrami, ráno sa nám ale ťažko vstávaloJ  Môžeme len spoločne skonštatovať, že lyžiarsky výcvik sme si naozaj užili a sme vďační, že sme mali takúto príležitosť.

            Ďakujeme aj našim skvelým inštruktorom Barbore Jelínkovej a Darenovi Grittersovi, pani Korbášovej, triednym pani učiteľkám, pani Didekovej a samozrejme vedeniu školy za pomoc pri organizácii nášho výcviku.

            žiaci I. A a I. B triedy

            Pozrite si fotografie v galérii Lyžiarsky kurz.

      • Kontakty

        • Gymnázium, Hradná 23, Liptovský Hrádok
        • +421 44 5222991, +421 911 231606
        • Hradná 23, 03301 Liptovský Hrádok Slovakia
        • Školská jedáleň
        • E-mail - gajdosova@gymnaziumlh.sk Telefón - +421 44 5221116
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje