• EXPERT geniality show
          • EXPERT geniality show

          • Aj tento rok sa žiaci našej školy zapojili do celoslovenskej vedomostnej súťaže EXPERT geniality show. Súťaž sa konala 28. novembra 2023. 15 žiakov vďaka svojim vedomostiam a skúsenostiam získaných v škole aj mimo nej zabojovalo o titul EXPERT. Počas 60 minút hľadali správne odpovede na 50 otázok v dvoch rôznych témach, ktoré si vybrali zo šiestich ponúkaných:

            • Od Dunaja k Tatrám - slovenské dejiny, umenie, šport, biológia, geografia, aktuality, slávni Slováci,
            • Mozgolamy - logické hádanky, postupnosti, zaujímavé slovné úlohy, kombinačné, pojmové myslenie,
            • Svetobežník - fyzická geografia, humánna geografia,
            • Tajomstvá prírody - biológia, fyzika, astronómia, chémia,
            • Do you speak English? - čítanie, bežné výrazy, gramatika, reálie,
            • Góly, body, sekundy - história a druhy športu, rekordy, olympiády, športovci, fyziológia tela športovcov, strava.

            Veríme, že všetci súťažiaci ukázali, v čom sú výnimoční. Svoje kompletné výsledky sa dozvedia v januári 2024.

             

            Pozrite si fotografie v galérii Expert.

        • Športové súťaže
          • Športové súťaže

          • V novembri sa naši žiaci zúčastnili športových súťaží vo florbale a bedmintone. Svoje sily si zmerali v okresnom kole stredných škôl z Liptovského Hrádku a Liptovského Mikuláša.

            Pozrite si fotografie v galérii Športové súťaže.

        • Jesenná fotka
          • Jesenná fotka

          • Aj tento rok študenti 2. ročníka súťažili o najkrajšiu jesennú fotografiu. V súťaži bolo 34 fotografií, za najlepšie boli vyhodnotené fotografie Lukasa Ambróza, Laury Bačíkovej, Mateja Ilavského z II. A  triedy a Radky Núdzikovej, Dmytra Zavhorodniiho, Martina Dunajského z II. B triedy. Odmenou je jednotka z biológie s váhou 1.

            Víťazom blahoželáme.

            Pozrite si fotografie v galérii Jesenná fotka.

        • Obchodovanie s ľuďmi - nebezpečný fenomén
          • Obchodovanie s ľuďmi - nebezpečný fenomén

          • Trieda septima sa 22. 11. 2023 zúčastnila doobedného workshopu na tému obchodovanie s ľuďmi. Workshop viedla Mgr. Ivana Frajtová, riaditeľka a sociálna pedagogička z Centra poradenstva a prevencie v Liptovskom Mikuláši. Prostredníctvom prezentácie nás oboznámila s definíciou obchodovania s ľuďmi a ako sa táto hrozba prejavuje v bežnom živote. Robili sme aktivity, v ktorých sme sa dozvedeli, čo nám nesmie chýbať na ceste za brigádou do zahraničia, a čo by mala obsahovať legálna pracovná zmluva. Nakoniec sme si pozreli dve ukážky, krátke video a film, v ktorých boli priblížené skutočné prípady, kedy došlo k obchodovaniu s ľuďmi.

            Pani Frajtová nám dala rady do života, ako v núdzových situáciách reagovať, a na čo si dávať v bežnom živote pozor. Workshop nám dal veľa cenných informácií, ktoré budeme vedieť sami využiť a šíriť ďalej, a tak predchádzať prípadom obchodu s ľuďmi.

            Zuzana Lehotská, septima

            Pozrite si fotografie v galérii Workshop.

        • Veselý imatrikulačný deň
          • Veselý imatrikulačný deň

          • Dňa 16. 11. 2023 sa u nás v škole uskutočnili imatrikulácie tried I. A a I. B, ktoré pre nich zorganizovali triedy septima a III.A. Študenti sa zapájali do rôznych výziev, ktoré zahŕňali preteky, kvízy, ale aj hudobné vystúpenia. Imatrikulácie preverili nielen ich šikovnosť, zručnosť a rýchlosť, ale zároveň utužili vzťahy medzi žiakmi a získali príležitosť ešte lepšie sa spoznať. Bavili sa aj učitelia, ktorí nám ochotne pomohli pri celej organizácii. Ani na nich sa samozrejme nezabudlo, ako to k imatrikuláciám patrí, do kolektívu sme oficiálne prijali aj nové pani učiteľky. Na konci imatrikulácií nám predviedli tanečné číslo, po ktorom sme sa ešte všetci poriadne zabavili. Veríme, že tento deň bol pre všetkých nezabudnuteľný, a že naň budú s úsmevom spomínať.

            Zuzana Lehotská a Andrej Matejko

            Pozrite si fotografie v galérii Imatrikulácie.

        • Aj tento rok bolo u nás otvorené...
          • Aj tento rok bolo u nás otvorené...

          • Dňa 14. novembra 2023, týždeň po Burze stredných škôl v Liptovskom Mikuláši, k nám zavítali žiaci deviatych ročníkov základných škôl. Deň otvorených dverí  sme pripravovali už dávnejšie a  snažili sme sa  ho ešte  vylepšiť. S tým cieľom naši oktávani vytvorili  aplikáciu, ktorá  pomáhala s organizáciou DOD na našej škole a poskytovala užitočné informácie pre sprevádzajúcich na uľahčenie práce a zvýšenie prehľadnosti. Premiéra testovania aplikácie ukázala niektoré nedostatky, na ktorých vylepšeniach budeme ďalej pracovať. To však  patrí k inovácii a súčasti každého nového procesu. Každopádne sme radi, že sme túto aplikáciu mali šancu vyskúšať priamo v praxi.

            Žiakov základných škôl čakali rôzne ukážky zo života našich študentov. Spoznali  odborné učebne cudzích jazykov, informatiky, chémie, fyziky i biológie, zoznámili sa s obsahom a organizáciou vzdelávania. V učebni biológie sa zoznámili s učebnými pomôckami, ktoré našim študentom pomáhajú pri porozumení niektorých abstraktných poznatkov z tohto predmetu. Chemické laboratórium bolo miestom niektorých zaujímavých pokusov. Tie sa realizovali aj z fyziky a mnohí návštevníci si ich chceli aj osobne vyskúšať. Telocvičňou sa ozývala zvučka, pri ktorom nastupovali naši chlapci na florbalový zápas. V učebni nemeckého jazyka mali svoje stanovište žiaci - členovia hliadky mladého zdravotníka. Táto časť nášho DOD zaujala aj rodičov, ktorých bolo totiž tento rok mimoriadne veľa, čo nás tiež veľmi potešilo. Keď už spomíname počty žiakov, tento školský rok sa DOD  zúčastnilo 75 žiakov spolu s ich rodičmi. Je to síce nižší počet oproti minulému školskému roku, ale nás prekvapil opäť narastajúci záujem o našu školu zo strany   rodičov.

            Na našej škole pracuje množstvo záujmových krúžkov, z ktorých sa dramatický krúžok teší medzi žiakmi veľkej popularite. Pracujú v ňom tak prváci ako aj štvrtáci a spoločne nacvičujú diela svetových klasikov. V priebehu DOD sa ukážka divadelného predstavenia zahrala 6-krát a vždy bola odmenená zaslúženým potleskom. 

            Deviataci sa mali možnosť občerstviť v školskej jedálni, kde nám mimochodom pripravujú každý deň chutné jedlá. A klubovňa bola miestom, kde deviatakom sa  predstavili mimoškolské aktivity, ktoré ich očakávajú. Najviac ich zaujali školské výlety, exkurzie, imatrikulácie a Deň jazykov. 

            Pevne veríme, že pre žiakov základných škôl to nebola  len príležitosť uniknúť z vyučovania. Snažili sme sa pre nich vytvoriť reálny obraz o možnostiach  štúdia v našej škole, aby si mohli v prípade nerozhodnosti porovnať naše podmienky  s podmienkami iných stredných škôl. Dúfame, že sa  u nás cítili dobre   a s niektorými sa v septembri budúceho roka stretneme.  

            Mária Šimonová

            Pozrite si fotografie v galérii DOD.

        • Srdečne gratulujeme oceneným...
          • Srdečne gratulujeme oceneným...

          • Dňa 9. 11. 2023 sme sa zúčastnili udeľovania ocenení Komunitnej nadácie Liptov a získali sme cenu Ing. Ladislava Habiňáka za úspech v súťaži Junior Internet, za prínos a tvorbu na YouTube kanáli Spoznaj Liptov a za prospech a dosiahnuté výsledky v stredoškolskom štúdiu.

            Veľmi si vážime a ďakujeme za príležitosť na nomináciu a ocenenie, ktoré nás bude motivovať do ďalšej tvorby.

            Andrej Kubík a Samuel Cheben

            Pozrite si fotografie v galérii KNL.

        • Burza stredných škôl
          • Burza stredných škôl

          • Dňa 7. novembra sa v Dome kultúry v Liptovskom Mikuláši konala Burza stredných škôl. Tohto podujatia sa zúčastnili aj naši žiaci - Matej Ilavský, Ján Perdek, Ema Lesáková, Ema Putnárová, Tamara Parižeková (II. A) a Alica Benková a Zuzana Hajduchová (II. B). Hneď ráno nainštalovali náš stánok, pri ktorom neskôr informovali žiakov základných škôl o podmienkach štúdia na našom gymnáziu.  

            Pozitívnym momentom bola  aj skutočnosť, že mnohí žiaci základných škôl okresu už našich študentov poznali z predchádzajúcich prezentácií. Tie naši študenti zrealizovali v priebehu posledných  dvoch týždňov.

            Konkurencia ostatných stredných škôl bola pomerne veľká, a preto sa museli naši žiaci snažiť zaujať a použiť rozumné argumenty, ktoré by mohli prípadných záujemcov o našu školu presvedčiť. Okrem prezentácie našim študentom pomáhalo aj video, ktoré vzniklo pred dvomi rokmi, tesne po skončení "kovidového" obdobia. Vytvorili ho Andrej Kubík a Samo Cheben z oktávy a hlavnými protagonistami boli dievčatá - Bibiána Hahušovská, Danka Pikalová a Nika Matúšková zo IV. A triedy.  Uvedené video vtipne mapuje a predstavuje školský život našich študentov ako aj bohatú mimoškolskú činnosť.

            Veríme, že z mnohých deviatakov, ktorí navštívili náš stánok, sa stanú hrádockí gymnazisti.

            Mária Šimonová

            Pozrite si fotografie v galérii Burza SŠ.

        • Profesionálni vojaci medzi nami
          • Profesionálni vojaci medzi nami

          • Dňa 6. 11. 2023 medzi nás zavítali profesionálni vojaci, ktorí nám prišli porozprávať o svojom povolaní. Navštívil nás aj Dávid Ilčák, absolvent nášho gymnázia, ktorý je aktuálne študentom druhého ročníka na Akadémii ozbrojených síl generála M.R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši.  Predstavil nám denný režim vojaka, študijné programy, na ktoré si môžeme podať prihlášku, zabezpečenie kadeta počas štúdia či vojenské výcviky. Spolu s pánom nadrotmajstrom a pani rotmajsterkou nám priblížili benefity a podmienky vstupu do Ozbrojených síl SR.

            Na záver sme prijali pozvanie zúčastniť sa Dňa otvorených dverí na Akadémii ozbrojených síl dňa 10. 11. 2023, kedy sa môžeme prísť pozrieť do priestorov vojenskej akadémie.

             

            Pozrite si fotografie v galérii AOS.

      • Kontakty

        • Gymnázium, Hradná 23, Liptovský Hrádok
        • +421 44 5222991, +421 911 231606
        • Hradná 23, 03301 Liptovský Hrádok Slovakia
        • Školská jedáleň
        • E-mail - gajdosova@gymnaziumlh.sk Telefón - +421 44 5221116
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje