• Vieme sa správne učiť?
          • Vieme sa správne učiť?

          • Naši prváci sa pomaly udomácňujú v novom prostredí a zvykajú si na nových spolužiakov a nových vyučujúcich. Niektorí túto situáciu zvládajú bez problémov a niektorí ešte potrebujú viac času, aby sa prispôsobili novým podmienkam štúdia. Postupne zisťujú, čo od nich jednotliví pedagógovia očakávajú a čo budú musieť postupne  zvládnuť. Aby ich adaptácia prebehla čo najlepšie, zúčastnili sa 14. a 16. septembra besedy o učebných štýloch, ktorá bola pre nich pripravená v spolupráci s Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Liptovskom Mikuláši.

            Žiaci sa dozvedeli, ako sa čo najefektívnejšie pripravovať na vyučovanie, kedy a za akých podmienok sa doma učiť. Na základe dotazníkov zistili, ku akému študijnému typu patria, čo im tiež môže pomôcť, aby sa z nich stali úspešní študenti. 

            Veríme, že niektoré rady využijú, aby boli potom so svojimi  výsledkami spokojní. My im prajeme veľa úspechov, a taktiež spokojnosti na našej škole, ktorá okrem štúdia pre nich pripravuje aj rôzne zaujímavé aktivity a činnosti, pretože škola nie je len o štúdiu a známkach, ale aj o pestrom študentskom živote.

            Mgr. Mária Šimonová

            Pozrite si fotografie v galérii Vieme sa správne učiť?.

        • Nová škola, noví spolužiaci, noví učitelia
          • Nová škola, noví spolužiaci, noví učitelia

          • Naša škola privítala 5. septembra 32 nových prvákov v dvoch triedach. Prvý deň v nových priestoroch v nich vyvolal určite rôzne emócie. Dúfame, že dobré. Hneď druhý deň boli pre nich pripravené aktivity, ktoré im mali pomôcť prekonať ich prvotné obavy. Prostredníctvom nich sa navzájom (teda aj s triednymi učiteľkami) spoznávali, zisťovali čo majú rady, či radšej čítajú knihy alebo sa viac venujú športu. Žiaci sa rozhovorili, ako trávia svoj voľný čas a  aké sú ich silné stránky. Zaujímavé bolo, že  trochu nesmelo hľadali a pomenúvali svoje kladné vlastnosti. Najčastejšie sa u nich objavovala empatia, spoločenskosť a kladný vzťah k prírode a zvieratám. Mnohí milujú rôzne športové aktivity a prechádzky v prírode či turistiku s priateľmi alebo rodičmi. Samozrejme aj čas s počítačom je pre túto skupinu, tak ako pre všetkých mladých ľudí, typickou súčasťou ich voľného času.

            Aj ďalšie dni budú naplnené spoznávaním nových podmienok štúdia, nových učiteľov a ostatných žiakov našej školy. My všetci, študenti a pedagógovia, im prajeme, aby sa u nás cítili čo najpríjemnejšie, a tak sa stali pevnou súčasťou nášho gymnázia.  

            Mgr. Mária Šimonová

            Pozrite si fotografie v galérii Adaptačný deň.

        • High School Business Challenge
          • High School Business Challenge

          • V dňoch 5. až 9. júla prebiehalo medzinárodné kolo Vyšehradskej štvorky v ekonomicko-marketingovej súťaži High School Business Challenge. Naše gymnázium a zároveň aj Slovensko reprezentoval tím Martím, ktorého súčasťou bola Daniela Pikalová, žiačka III. A. Už prvým víťazstvom bol postup z konkurencie skvelých slovenských tímov do medzinárodného kola. Úlohou súťažiacich bolo preukázať svoje vedomosti z oblasti ekonomiky, kreativitu v poli marketingu, flexibilitu a agilitu pri vytváraní čo najideálnejšieho biznis plánu a aj odolnosť voči stresovým situáciám. Výzva bola veľká, ale šikovní študenti sa s ňou skvele popasovali, získali nezabudnuteľné zážitky a odmenou bolo krásne druhé miesto, na ktoré sú právom hrdí. Stali sa druhým najlepším tímom spomedzi zástupcov z Českej republiky, Maďarska a Poľska

            Danielke srdečne blahoželáme a  spolu s jej tímom im prajeme veľa ďalších úspechov.

            Mgr. Dana Babicová

            Pozrite si fotografie v galérii High School Business Challenge.

      • Kontakty

        • Gymnázium, Hradná 23, Liptovský Hrádok
        • +421 44 5222991, +421 911 231606
        • Hradná 23, 03301 Liptovský Hrádok Slovakia
        • Školská jedáleň
        • E-mail - gajdosova@gymnaziumlh.sk Telefón - +421 44 5221116
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje