• Profily úspešných - Andrej Kubík, nezdolný športovec...
          • Profily úspešných - Andrej Kubík, nezdolný športovec...

          • Súťaž Ukáž sa!, ktorú organizuje Slovenský olympijsky a športový výbor má finančne podporiť mladých športovcov vo veku od 13 do 18 rokov. Úlohou bolo každý deň počas dvoch týždňov zdieľať na instagrame videá, fotografie a krátke príbehy zo športového života. Hodnotili sa nielen športové výkony, ale aj sociálny aspekt, nápaditosť, originalita a práca s instagramom. Po dvoch týždňoch si porota pozrela všetky instagramové profily a vybrala 35 najlepších športovcov a športových tímov, ktorí postúpili do ďalšieho kola.

            Súčasťou tejto súťaže bola aj cena youtubera a influencera Expl0iteda za najlepšie spracovaný príbeh na instagrame, ktorú som získal ja z 300 súťažiacich. Za odmenu som sa mohol zúčastniť podujatia Jot Games v Šamoríne spolu s Juniorským olympijským tímom. 

            Dňa 13. 7. 2020 som sa na poľnej ceste nad Liptovskými Matiašovcami prihováral celému svetu. „Zdravím všetkých priaznivcov športu. Na instagrame vám ukážem, ako prežiť športovo, predovšetkým cyklistikou 2 týždne na Liptove.“ Pripravil som si pre mojich sledovatelov kvíz, teóriu o type tréningu, ktorú som aj v praxi ukázal. Zaujímavé video kde som bicykloval v daždi a mnoho ďalšieho. Všetky videá si môžete pozrieť na mojom Instagrame- @andrejkubik vo výbere Ukáž sa! https://www.instagram.com/andrej_kubik/?hl=sk Prvý týždeň ubehol ako voda a dňa 19.7. nastal veľký zlom. Zobudil som sa unavený s bolesťou hlavy. Ochorel som. Do konca súťaže ostával týždeň a vymyslel som nový, náhradný program. Súťaž som dokončil aj s problémami, ktoré nastali. Prišiel mi mail zo súťaže, v ktorom sa písalo, že pre vysoký počet zúčastnených nepostupujem, ale pokúsia sa vymyslieť náhradné ocenenie pre ďalšie kvalitné instagramové profily. O 2 týždne prišiel ďalší mail. Citujem: „Ambasádorovi projektu Expl0itedovi sme zadali úlohu vybrať najlepší profil a vybral práve teba! Ako odmenu za tvoju kvalitnú prácu by sme ťa chceli pozvať na podujatie Jot Games do x-bionic® sphere do Šamorína spolu s Juniorským olympijským tímom.“ A tak som koncom augusta prišiel do Šamorína. Podujatie a program bol bohatý na nové vedomosti a zážitky. Mal som možnosť sa stretnúť so slovenskými športovcami a známymi osobnosťami.

            Vďaka téme, príbehu, celkovému spracovaniu a dojmu som získal cenu za najlepší instagram v súťaži.

            Všetky súťažné videá a tiež aj podujatie Jot Games si môžete pozrieť na mojom Instagrame- @andrejkubik vo výberoch Ukáž sa! a Jot Games. https://www.instagram.com/andrej_kubik/?hl=sk

            Andrej Kubík, kvinta

             

            Pozrite si fotografie v galérii Ukáž sa.

          • Výhodný paušál pre držiteľov ISIC

          • Dávame Vám do pozornosti možnosť vybaviť si nový paušál Go Yoxo- v Orange pre držiteľov ISIC, ITIC a EURO<26.

            Stoji 15 Eur mesačne a sú v ňom nekonečné volania, nekonečné sms/mms a nekonečné dáta na čet a sociálne siete + ďalších 5GB dát na všetko ostatné. 

          • Stravovanie v školskom roku 2020/2021

          • Vážení rodičia, milí študenti,


            všetky potrebné informácie k stravovaniu nájdete v priloženom dokumente - stravovanie_2020-21.pdf

            Novonastupujúci žiaci potrebujú k úhrade stravného variabilný symbol, ktorý získajú na telefónnych číslach:

            044 5221 116 - vedúca jedálne

            044 5222991, 0911 231 606 - sekretariát školy

          • Žilinský samosprávny kraj, ako zriaďovateľ školy, odporúča nasledovné preventívne opatrenie ohľadne koronavírusu COVID-19

          • V súčasnosti je potrebné hlavne: 

            Zachovať pokoj a nešíriť paniku. Dodržiavať hygienické zásady.

            Odporúčania:

            • Apelujeme na žiakov a zamestnancov, aby obmedzili cestovanie do štátov s potvrdeným výskytom ochorenia a aby sa úplne vyhli, ak je to možné, cestovaniu do oblastí s potvrdeným výskytom ochorenia, t. j. je vhodné úplne zrušiť zahraničné cesty do krajín s výskytom vírusu. V prípade, že pocestujú do oblastí s potvrdeným výskytom vystavia ochoreniu ohrozenia nákazou nielen seba, ale aj svojich blízkych a ľudí s ktorými prídu do styku.
            • Pri návrate zo zahraničia, resp. zo štátu, v ktorom bol potvrdený výskyt ochorenia, nie je nutné prijímať zatiaľ žiadne zvláštne opatrenia, je však potrebné, aby takýto žiak a zamestnanec po dobu 14 dní pozorne sledoval svoj zdravotný stav a v prípade objavenia príznakov respiračného ochorenia kontaktoval lekára telefonicky.
            • Odporúčame oboznámiť sa so spôsobom ako znížiť riziko nákazy pred infekciou koronavírusu (informácie z linkov nižšie).
            • Odporúčame nenavštevovať školu žiakom a zamestnancom, ktorí majú príznaky, ako je kašeľ, bolesť hrdla, dýchavičnosť a horúčka.

            Ďalšie informácie:

            Informacie_Covid-19.pdf

            Informacie_pre_verejnost.pdf

            Vseobecne_informacie.pdf

            Kedy_pouzivat_masku.pdf

            Link na stránku ÚVZ SR

             

          • 2 % z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy.

            Naše občianske združenie HRADGYM sa opäť uchádza o 2 % daní fyzických aj právnických osôb. Sú to finančné prostriedky, ktoré výrazným spôsobom škole pomáhajú skvalitniť výchovno-vzdelávací proces a mimoškolské aktivity našich žiakov.

            Za Vašu finančnú pomoc Vám srdečne ďakujeme.

            vyhlásenie si môžete stiahnuť tu: Vyhlasenie-2019.pdf

        • V. ročník literárnej súťaže Kongen-Script
          • V. ročník literárnej súťaže Kongen-Script

          • Dňa 30. januára 2020 sa v Dome kultúry v Liptovskom Hrádku uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie V. ročníka literárnej súťaže Kongen-Script. Je to súťaž vo vlastnej tvorbe liptovských neprofesionálnych autorov, ktorá mala štyri kategórie: poézia, próza, Rok Milana Rastislava Štefánika a Ja, my a 30. výročie Novembra 1989. Z našej školy sa do súťaže zapojili 3 študentky – Dominika Hatiarová, Emma Chovanová zo sexty a Sarah Strapoňová z II. A triedy.

            Podujatie, na ktorom sa ako hostia zúčastnili aj primátori Liptovského Hrádku a Liptovského Mikuláša - Mgr. Branislav Tréger, PhD. a Ing. Ján Blcháč, otvorila Marcela Kollárová, študentka nášho gymnázia, ktorá predniesla výber z poézie účastníčok a účastníkov súťaže.

            V silnej konkurencii 20-tich autorov so 102 príspevkami  hlavnú cenu V. ročníka literárnej súťaže KongenScript získala naša bývalá študentka Sarah Čajková za kolekciu autorskej poézie.

            Dominika Hatiarová získala hlavnú cena za poéziu a cenu za prózu a Sarah Strapoňová cenu v kategórii Rok Milana Rastislava Štefánika.

            Našim úspešným autorkám blahoželáme.

            Mgr. Tatiana Mravcová

            Pozrite si fotografie v galérii Kongen-Script.

        • Majstrovstvá Európy v streľbe
          • Majstrovstvá Európy v streľbe

          • V dňoch 23. 2. - 2. 3. 2020 poľské mesto Wroclaw hostilo účastníkov ME v streľbe zo vzduchových zbraní. Slovenskú republiku reprezentoval aj náš maturant Jerguš Vengríni, ktorý sa stal súčasťou strieborného tímu v streľbe zo vzduchovej pištole. 

            Srdečne blahoželáme k tomuto vynikajúcemu výsledku a prajeme ďalšie športové úspechy.

            Foto: Slovenský strelecký zväz

        • Majstrovstvá žiakov SŠ v zjazdovom lyžovaní
          • Majstrovstvá žiakov SŠ v zjazdovom lyžovaní

          • Pod záštitou Žilinského samosprávneho kraja sa 18. 2. 2020 v SKI Parku Malino Brdo uskutočnili majstrovstvá žiakov stredných škôl v zjazdovom lyžovaní a snowbordingu. 

            Našu školu v kategórii mladších dorasteniek v obrovskom slalome zastupovala Karolína Frackowiak, ktorej sa v konkurencii 19 pretekárok podarilo vylyžovať 3. miesto.

            Karolíne gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

            Link na fotogalériu:  https://flic.kr/s/aHsmLuAEAL

        • Krajské kolo Turnaja mladých fyzikov
          • Krajské kolo Turnaja mladých fyzikov

          • V priestoroch SOSTA v Poprade sa uskutočnilo krajské kolo 33. ročníka Turnaja mladých fyzikov.  Našu školu reprezentoval tím v zložení Adrián Fázik (II. A), Dávid Ilčák (II. A) a Marián Tomčík (sexta). Množstvo hodín príprav a tvrdej práce sa vyplatili, chlapci nielenže získali 1. miesto v hodnotení tímov, ale obsadili aj prvé 3 miesta v hodnotení jednotlivcov Dávid Ilčák 1. miesto, Marián Tomčík 2. miesto a Adrián Fázik 3. miesto. Zároveň si vybojovali postup na celoslovenské kolo.

            Chlapcom patrí za vzornú reprezentáciu školy veľká vďaka.

            Mgr. Vladimír Javornický

            Pozrite si fotografie v galérii TMF Poprad.

        • Krajského kolo olympiády v anglickom jazyku
          • Krajského kolo olympiády v anglickom jazyku

          • V poradí už 30. ročník krajského kolo olympiády v anglickom jazyku sa uskutočnil 12. februára 2020 v priestoroch Gymnázia Jozefa Miloslava Hurbana v Čadci. Žiaci museli preukázať svoju zručnosť v ovládaní gramatiky, slovnej zásoby, čítania a počúvania s porozumením. V ústnej časti sa zasa popasovali s použitím jazyka v reálnych komunikačných situáciách, či vo vytváraní príbehu podľa obrázkov.

            Našu školu reprezentovali Dominika Hatiarová z triedy sexta (úspešná riešiteľka v kat. 2A) a Tomáš Kmeť z oktávy (kat. 2B). Víťazstvá  nikdy nezovšednejú, a preto sa skutočne nesmierne tešíme, že Tomáš to poriadne roztočil a konkurencii nedal žiadnu šancu. Získal tak prvé miesto a my mu prajeme veľa šťastia a úspechov v celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční 24. – 25. marca 2020 v Piešťanoch.

            Mgr. Dana Babicová

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • 6. február 2020 bol dňom geografov z celého mikulášskeho okresu. V Centre voľného času v Liptovskom Mikuláši sa uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády.

            Naši najmladší žiaci zbierali prvé skúsenosti z takéhoto zápolenia, avšak Samuel Cheben – žiak kvarty, zabojoval veľmi úspešne. V konkurencii dvadsiatich siedmich súťažiacich získal vynikajúce 2. miesto.

            K tomuto umiestneniu gratulujeme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a „držíme mu palce“ v krajskom kole.

        • EXPERT geniality show 2019/2020 – výsledky
          • EXPERT geniality show 2019/2020 – výsledky

          • V 13. ročníku súťaže EXPERT geniality show sa o titul uchádzalo 13836 žiakov z celého Slovenska.

            Súťaž sa uskutočnila 28. novembra 2019 a po zverejnení výsledkov titul EXPERT patril tým riešiteľom, ktorí sa umiestnili v prvej štvrtine najúspešnejších. Z našej školy titul EXPERT získali:

             

            Matúš Žalman (tercia) – Tajomstvá prírody

            Oliver Korbáš (tercia) – Góly, body, sekundy

            Matej Vráblik (tercia) – Mozgolamy

            Dominika Hatiarová (sexta) – Mozgolamy

            Natália Kubíková (sexta) – Mozgolamy + Do you speak English?

            Matej Lang (sexta) – Do you speak English?

            Tomáš Kmeť (oktáva) - Do you speak English?

             

            Medzi prvých 100 riešiteľov v celkovom poradí vo svojej kategórii patrila a diplom s titulom TOP EXPERT získala Natália Kubíková.

            Všetkým úspešným žiakom blahoželáme!

        • Deň o Európskej únii
          • Deň o Európskej únii

          • V takomto duchu sa niesol náš pondelok 27. januára, kedy sme si pripravili pre mladších spolužiakov prednášku o Európskej únii, ktorou sme sa zapojili do medzinárodného projektu. Na začiatku ich naša spolužiačka Baška oboznámila so základnými informáciami formou prezentácie, po ktorej  naša trieda IV. A spoločne predstavila jednotlivé štáty. Dôležitou úlohou žiakov bolo pozorne počúvať a vnímať informácie, ktoré sme im poskytli, pretože práve tie potom zužitkovali v nasledujúcich aktivitách. Každá skupina sa vystriedala pri slepej mape Európy, kde si precvičili aj znalosti z geografie a ich ďalšou úlohou bolo správne priradiť funkcie k orgánom EÚ. Celé to vyvrcholilo kvízom, ktorý sa týkal všetkého, čo sa v tento deň mali možnosť dozvedieť. Podujatie sme ukončili vyhodnotením tried, pričom najlepšiu sme ocenili sladkou odmenou. Poďakovanie nepatrí len pani profesorke Čabajovej, ktorá nám dala túto možnosť a pomohla nám s prípravami, ale aj zúčastneným študentom, ktorých aktivita nás potešila a oni dokázali oceniť našu prácu.

            kolektív IV. A

            Pozrite si fotografie v galérii EU.

        • Lyžiarsky kurz
          • Lyžiarsky kurz

          • V dňoch 20. 1. – 24. 1. sme sa my, I. A a mladší spolužiaci z tercie, zúčastnili lyžiarskeho kurzu vo Vyšnej Boci. Každé ráno sme sa už nedočkavo hrnuli do autobusu a na cestu naspäť do nášho gymnázia, kde nás čakal výborný obed, sme ešte nechceli ani pomyslieť. Svah Bačova roveň, ktorý bol zjazdný len v skorších dopoludňajších hodinách, vylepšovalo nádherné počasie a výhľady na dedinku Vyšná Boca. V stredu sme si v nej boli urobiť aj menšiu prechádzku kvôli najväčšej únave svalov. Prestávky medzi lyžovaním sme si skracovali občerstvením, ktoré nám každé ráno pripravili v hoteli Barbora. Ďakujeme predovšetkým pani učiteľkám a pánovi inštruktorovi, ktorí s nami strávili celý týždeň na svahu – vďaka nim sme si nielen zdokonalili lyžovanie, ale dokonca sme sa naučili lyžovať či snowboardovať. Aj napriek občasným pádom a kotrmelcom, sme to spolu v zdraví prežili a utužili naše kolektívy. Ďakujeme za úžasný lyžiarsky kurz plný zábavy, fotiek a samozrejme lyžovania. Tešíme sa na ďalšie naše spoločné výlety.

            kolektív I. A

            Pozrite si fotografie v galérii Lyžiarsky kurz.

        • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku
          • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Začiatok nového kalendárneho roka je neodmysliteľne spojený s olympiádou z anglického jazyka. Okresné kolo tejto postupovej súťaže sa uskutočnilo 15. januára 2020 v CVČ v Liptovskom Mikuláši. Žiaci museli preukázať svoje vedomosti a zručnosti z gramatiky, počúvania, ako aj slovnej zásoby. Pri ústnej časti, rozhovore s americkým lektorom a príbehu podľa obrázka, sa hodnotil spontánny prejav súťažiacich.

            Úlohy neboli jednoduché, a preto nás nesmierne teší, že Dominika Hatiarová zo sexty (kategória 2A) a Tomáš Kmeť z oktávy (kategória 2B) získali prvé miesto a budú našu školu reprezentovať v krajskom kole, ktoré sa koná o mesiac v Čadci. 

            Držíme im palce a prajeme veľa úspechov.

            Mgr. Dana Babicová

        • Za dejepisom do múzea
          • Za dejepisom do múzea

          • V utorok 17. decembra sme my prváci gymnázia, absolvovali dejepisnú exkurziu v Liptovskom múzeu v Ružomberku, najstaršieho liptovského múzea. Pod pedagogickým vedením pána profesora Žišku, sme mali možnosť prejsť zložitú cestu dejinami Liptova a nahliadnuť aj do menej známych zákutí regionálnej histórie. Na tejto ceste nás sprevádzali odborní pracovníci múzea Mgr. Rastislav Molda, PhD. a Mgr. Vierka Kunová, obidvom chceme veľmi pekne poďakovať za ich pútavý výklad. Okrem múzea sme mali možnosť si prezrieť aj Mauzóleum Andreja Hlinku a zažiť predvianočnú atmosféru Ružomberka.

            žiaci I. A

            Pozrite si fotografie v galérii Dejepisná exkurzia.

        • 10. decembra bolo u nás otvorené...
          • 10. decembra bolo u nás otvorené...

          • V utorok 10. decembra 2019 sme privítali na DNI OTVORENÝCH DVERÍ záujemcov z radov žiakov deviatych ročníkov základných škôl. 

            Od včasného rána vládol v priestoroch nášho gymnázia čulý ruch. Študenti upravovali priestor vstupnej haly, aby mohli pozdraviť prichádzajúcich žiakov, ktorí chceli bližšie spoznať podmienky štúdia v našej škole. Priestory školy ožili stretnutiami, rozhovormi a dobrou náladou.  Žiaci sa postupne zoznamovali s priestormi, začínajúc telocvičňou, cez jazykové a odborné učebne, chemické laboratórium až po obľúbenú žiacku klubovňu, ktorá vznikla z iniciatívy školskej študentskej rady. Najviac zaujali odborné učebne chémie, biológie a fyziky, kde boli predvádzané rôzne pokusy a pozorovania. Niektorým žiakom sa páčila aj práca študentiek IV. A triedy, ktoré sa pripravovali na projekt o Európskej únii. Mnohé dievčatá obdivovali i historické kostýmy, v ktorých vystupujú členovia nášho úspešného dramatického krúžku. 

            Okrem žiakov sa o štúdium informovali aj ich rodičia. Zaujímali sa o podmienky štúdia pre športovcov, úspešnosť našich študentov na vysokých školách a štúdium cudzích jazykov.

            Dúfame, že poskytnuté informácie a prehliadka školy pomohli pri rozhodovaní žiakov kam po skončení základnej školy.    

             

            Mgr. Mária Šimonová

            Pozrite si fotografie v galérii DOD.

        • Ako ľahko a efektívne študovať
          • Ako ľahko a efektívne študovať

          • Študenti I. A triedy  boli prostredníctvom imatrikulácií na konci októbra symbolicky  prijatí medzi  žiakov našej školy. Už tri mesiace plnia svoje školské povinnosti a súčasne si užívajú spoločenský život stredoškolákov. Postupne sa adaptujú na nové prostredie, sceľujú svoj triedny kolektív a spolu s učiteľmi vytvárajú pevnú súčasť vyučovacieho procesu.

            Aby bola spomínaná adaptácia čo najúspešnejšia, absolvovali naši prváci besedu s p. Mgr. Dziakovou, pracovníčkou CPPPaP v Liptovskom Mikuláši, ktorá sa dotýkala problematiky učebných štýlov. Študenti  na základe dotazníkov zistili,  ku ktorému učebnému štýlu patria.  Dostali cenné rady, ktoré môžu pri svojom štúdiu a príprave na vyučovanie čo najefektívnejšie využiť. Okrem toho sa dozvedeli, ako si optimálne upraviť vnútorné i vonkajšie podmienky, aby ich príprava na vyučovanie priniesla čo najlepšie výsledky, a súčasne aby si vytvorili aj potrebný priestor pre voľnočasové aktivity.

            Študentov beseda zaujala a my dúfame, že získané informácie aj prakticky využijú, aby im štúdium v našej škole prinášalo radosť a spokojnosť.     

             Mgr. Mária Šimonová

            Pozrite si fotografie v galérii Učebné štýly.

    • Kontakty

      • Gymnázium, Hradná 23, Liptovský Hrádok
      • +421 44 5222991, +421 911 231606
      • Hradná 23, 03301 Liptovský Hrádok Slovakia
      • Školská jedáleň
      • E-mail - gajdosova@gymnaziumlh.sk Telefón - +421 44 5221116
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje