• Burza stredných škôl

          • Po troch rokoch bola úspešne obnovená tradícia verejnej prezentácie stredných škôl pre žiakov ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl. Dňa 25. októbra sme sa aj my – gymnazisti zúčastnili Burzy stredných škôl, ktorú zorganizovalo CPPPaP v Liptovskom Mikuláši. Aj týmto spôsobom sme sa snažili predstaviť našu školu žiakom základných škôl. Zaujímali sa o podmienky štúdia, a tiež o mimoškolské činnosti a aktivity v našej škole.

            Dúfame, že získané informácie pomôžu žiakom správne sa rozhodnúť pre vhodný typ strednej školy.

            Súčasne sa tešíme, že niektorí sa v budúcom školskom roku stanú žiakmi nášho gymnázia a budú s nami zdieľať spoločný študentský život. 

             

        • Jeseň očami študentov
          • Jeseň očami študentov

          • Počas niekoľkých dní „babieho leta“ prebehla v triedach II. A a sexta v rámci biológie súťaž o najkrajšiu jesennú fotografiu. Súťaže sa zúčastnilo 28 fotiek. Odmena za prvé tri miesta bola lákavá - 1 z biológie 😊. Hlasovali žiaci sexty a II. A. Víťaznými fotkami sa stali fotky Michala Adamova a Darena Grittersa z II. A. Druhé miesto obsadil so svojou jesennou fotkou Patrik Čičvara z  II. A a tretie miesto Ema Laučíková zo sexty.

            Víťazom blahoželáme 😊


            Pozrite si fotografie v galérii Jesenná fotka.

        • Kurz ochrany života a zdravia
          • Kurz ochrany života a zdravia

          • V dňoch 18. 10. – 20. 10. študenti III. A a septimy absolvovali kurz ochrany života a zdravia.

            V prvý deň sme v rámci pohybu v prírode absolvovali turistickú vychádzku na Popradské pleso. Sprevádzala nás nielen dobrá nálada, ale aj krásne slnečné počasie. Na záver tejto túry sme si zahrali náš obľúbený volejbal.

            Nasledujúci deň nám štyria žiaci z III. A, ktorí absolvovali krúžok Mladý záchranár pod vedením pani profesorky Svetlany Korbášovej, objasnili zdravotnícku prípravu. Títo žiaci sa snažili študentov naučiť ako postupovať pri záchrane ľudského života. Po teoretickej príprave sme si mohli vyskúšať resuscitáciu na nových figurínach, stabilizovanú polohu, rôzne obväzové techniky a mnoho ďalších života zachraňujúcich situácii.

            Následne sme navštívili Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, kde sme sa mohli dozvedieť veľa zaujímavých informácii a užiť si z vyhliadkovej veže nádhernú panorámu Liptovského Mikuláša.

            V posledný deň sme navštívili Okresné riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši, kde nám prezentovali svoju prácu a techniku jej členovia. Mali sme na hasičov veľa otázok a oni nám ochotne priblížili ich náročnú prácu.

            Vďaka tomuto kurzu sme získali nové vedomosti, prežili sme veľa zábavných chvíľ a upevnili sme si svoj kladný vzťah k prírode.

            žiaci III. A triedy

             

            Pozrite si fotografie v galérii KOŽaZ.

        • Geografická exkurzia
          • Geografická exkurzia

          • V piatok 7. 10. 2022 sa triedy II. A a sexta zúčastnila geografickej exkurzie v Žiarskej doline. Autobusmi sme sa dostali na parkovisko v jej ústí a odtiaľ sme pokračovali po asfaltovej ceste na Žiarsku chatu. Je južnou vstupnou bránou do Západných Tatier, takže ponúka krásne výhľady na okolité štíty. Počasie nám prialo a nálada bola veselá. Na chate sme si oddýchli, občerstvili sa a pokračovali ďalej. V blízkosti chaty sa nachádza  Symbolický cintorín obetiam Západných Tatier, pri ktorom sme sa zastavili a odtiaľ sme pokračovali ku Šarafiovému vodopádu.
            Domov sme sa vrátili po niekoľkých hodinách strávených na čerstvom vzduchu. A samozrejme boli sme radi, že sme urobili niečo pre naše fyzické zdravie.

            Pozrite si fotografie v galérii Geografická exkurzia

        • Adaptačný deň - Žiarska dolina
          • Adaptačný deň - Žiarska dolina

          • V utorok 11. októbra naša trieda I. A  v rámci adaptačného dňa absolvovala túru do Žiarskej doliny na Šarafiový vodopád. Táto príjemná prechádzka nám dala výbornú možnosť lepšie sa vzájomne spoznať.

            Skoro ráno, ešte za tmy, sme nasadli na autobus smerom do Žiarskej  doliny. Náš ,,výstup" trval 2 hodiny, ale nám sa to zdalo, akoby to bolo iba pár minút a už sme zbadali Žiarsku chatu, kde sme prečkali dážď. Tu sme si v príjemnom prostredí zahrali spoločenské hry, porozprávali sa, objednali niečo dobré pod zub. Pán chatár nám priložil do krbu, aby bolo ešte útulnejšie.

            Z chaty sme pokračovali na Symbolický cintorín a cieľ našej cesty, Šarafiový vodopád. Aj napriek tomu, že sa po daždi mierne kĺzalo, tento výstup a zostup sme hravo zvládli.

            Všetci sme si tento deň užili a už teraz sa tešíme na ďalšie spoločne zážitky.

            kolektív I. A triedy

            Pozrite si fotografie v galérii  Žiarska dolina.

        • TRENDSETTER
          • TRENDSETTER

          • Čo je trendom dnešnej doby? Ako súčasné média ovplyvňujú mladých ľudí? Aké nástrahy v sebe ukrýva internet? Čo je to kyberšikana? Čo je to grooming? Všetky tieto otázky a mnohé iné postupne odhalil  multimediálny program Trendsetter, ktorého sa naša škola zúčastnila 12. októbra 2022.  Nechýbal ani kvíz, do ktorého sme sa mohli zapojiť. Ten odhalil vedomosti, ktoré by mal ovládať  každý mladý človek, ktorý vstúpi do virtuálneho sveta, plného nástrah. Rozprávali sme sa o tom, aký majú vplyv na našu psychiku médiá, ako na nás vplývajú reklamy, filmy, reality show, počítačové hry či sociálne siete. Protagonisti programu ukázali  mladým ľuďom  zmysel života, dôležitosť medziľudských vzťahov a ukázali cestu, ako zastaviť nenávisť, ktorú v nás podnecujú médiá. Šikana aj kyberšikana tu je, bola a aj bude, ale prečo sa ju spoločne nepokúsime potlačiť? Neseďme so založenými rukami. Trendsetter je momentálne najsilnejší program, ktorý rieši otázky mediálnych nástrah silným motivačným slovom a hudbou a oplatí sa ho vidieť....

        • ŠTRBArace 2022
          • ŠTRBArace 2022

          • Dňa 5.10. 2022 sa naše družstvo chlapcov a dievčat z II. A v zložení Michal Bátik, Adam Ižarik, Sára Miškovičová a Viktória Matloňová úspešne zúčastnilo športovej súťaže ŠTRBArace 2022, ktorú organizovalo Národné športové centrum pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Boli to otvorené majstrovstvá Slovenskej republiky družstiev stredných škôl v prekážkovom behu, v ktorom sa Michal Bátik umiestnil na výbornom 5. mieste v chlapčenskej kategórii zo stopäťdesiatich účastníkov. Výkony našich športovcov podporila krásna panoráma Štrbského Plesa a slnečné počasie. Všetkým štyrom zúčastneným ďakujeme za účasť, skvelé výsledky a reprezentáciu školy.

             

            Pozrite si fotografie v galérii Štrbarace.

      • Kontakty

        • Gymnázium, Hradná 23, Liptovský Hrádok
        • +421 44 5222991, +421 911 231606
        • Hradná 23, 03301 Liptovský Hrádok Slovakia
        • Školská jedáleň
        • E-mail - gajdosova@gymnaziumlh.sk Telefón - +421 44 5221116
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje