• Príjemné návraty
          • Príjemné návraty

          • Posledný októbrový školský deň sa v našej škole niesol v príjemnej atmosfére spomienok už bývalých gymnazistov. Fero Gálfy zorgnizoval stretnutie študentov, ktorí už úspešne rozbehli svoje profesijné kariéry. Pozvanie radi prijali Alexandra Vaszily - obchodná manažérka reklamného štúdia GRYF, Juraj Vongrej - sládek v pivovare Liptovär a profesionálny fotograf VG photo, Pavel Vrbičan - moderátor rádia Expres, ktorí sa stretli so žiakmi 3. a 4. ročníkov.

            Spoločne sa v čase vrátili do svojich vysokoškolských čias, aby terajší stredoškoláci reálne vedeli, čo ich na vysokej škole čaká. Gymnaziálny typ štúdia ponúka najviac možností výberu vysokej školy, treba však dobre vyberať tú správnu. 

             

            Pozrite si fotografie v galérii absolventi.

        • Sárova Bystrica - krajské kolo
          • Sárova Bystrica - krajské kolo

          • Dňa 24. 10. 2018 sa uskutočnilo v priestoroch Radničného domu v Žiline krajské kolo v moderovaní Sárova Bystrica. Našu školu a región Liptova reprezentovali v dvoch vekových kategóriách Marcela Kollárová z II. A, Martina Petrová zo IV. A a  Sarah Strapoňová z I. A triedy, ktorá získala vo veľkej konkurencii nádejných moderátorov pekné 3. miesto. Dievčatá súťažili v štyroch disciplínach – spravodajstvo, reklamný text, vlastná relácia a rozhovor so zaujímavým hosťom. Preto ďakujeme za skvelé moderátorské výkony nielen súťažiacim, ale aj Barborke, Saške z III. A a Žofke zo IV. A, že prijali pozvanie do tohto rozhovoru.

            Samozrejme, Sarah Strapoňovej k úspechu blahoželáme.

                                                        Mgr. Tatiana Mravcová

             

            Pozrite si fotografie v galérii Sárova Bystrica.

        • Naša študentka - Miss Liptova
          • Naša študentka - Miss Liptova

          • Počas posledných 6 mesiacov som sa spolu s ďalšími 10 dievčatami pripravovala na finálový galavečer súťaže krásy Miss Liptov. Chodili sme na sústredenia, kde sme nacvičovali chôdzu po móle, rôzne choreografie a najmä sme sa s dievčatami lepšie spoznávali a upevňovali vzťahy. Za najväčšiu skúsenosť považujem módnu prehliadku v Bešeňovej, pretože sme museli čeliť veľkému tlaku, keďže to bolo naše prvé väčšie vystúpenie pred publikom, kde okrem iného sedeli aj známe osobnosti. Galavečer prebiehal v duchu histórie Liptova a aj keď som mala veľkú trému, keďže ma prišlo podporiť veľa ľudí, na milé prekvapenie som sa stala Miss Liptov 2018. Celú súťaž považujem za nezabudnuteľný zážitok a výhra mi istým spôsobom dodala sebavedomie a utvrdila ma v tom, že by som mala ďalej na sebe pracovať a mieriť v tomto smere vyššie.

                                                                            Laura Pavelicová III.A

             

            Pozrite si fotografie v galérii Miss Liptov.

        • Deň pôvodných odrôd jabĺk
          • Deň pôvodných odrôd jabĺk

          • 21. október je vyhlásený ako Deň pôvodných odrôd jabĺk. Podstatná myšlienka tohto dňa spočíva v tom, aby človek nikdy nezabudol, že jablko predstavuje symbol fyzickej, genetickej i kultúrnej pestrosti. Aj my sme sa na tento deň svedomito pripravili a na hodinách zdravého životného štýlu a biológie sme si pripomenuli dôležitý význam konzumácie jabĺk, ako nenahraditeľných zdrojov vitamínov a prevencie pred závažnými civilizačnými ochoreniami.

              

            Pozrite si fotografie v galérii Deň jablka.

        • Biológia v múzeu
          • Biológia v múzeu

          • Dňa 17. 10. 2018 sa trieda sekunda zúčastnila biologickej exkurzie v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. Netradičnou formou sme si priblížili vznik vesmíru, Zeme, prvkov a hornín. Prednáška obsahovala interaktívne prvky a doplnená bola ukážkami rôznych meteoritov.

             

            Pozrite si fotografie v galérii SMOPaJ.

        • Celoslovenský festival umeleckého prednesu žien
          • Celoslovenský festival umeleckého prednesu žien

          • V dňoch 12. 10. – 13. 10. 2017 sa uskutočnil v Starej Ľubovni 51. ročník celoslovenského festivalu umeleckého prednesu žien Naša Vansovej Lomnička. Tak, ako sme si minulý rok sľúbili, vrátili sme sa na toto jedinečné podujatie aj tento rok.  

            Umelecké prednesy 45 recitátoriek z celého Slovenska rozozvučali sálu a vytvorili atmosféru  plnú  skvelých recitačných výkonov. Našu školu a región Liptova reprezentovala Žofia Kráľová zo IV. A triedy, ktorá svojím prednesom poviedky Koža od Roalda Dahla zaujala odbornú porotu, ktorá jej vystúpenie hodnotila veľmi pozitívne.

            V dňoch 18. 10. – 20. 10. sa zúčastní aj Medzinárodného festivalu poézie vo Valašskom Meziříčí. Je to festival umeleckého prednesu, na ktorom sa každoročne stretnú najúspešnejší recitátori Čiech a Slovenska. A Žofka Kráľová medzi nich právom patrí. Držíme palce!

                                                                     Mgr. Tatiana Mravcová

             

            Pozrite si fotografie v galérii Vansovej Lomnička.

        • Medzinárodný veľtrh štúdia a kariéry Bratislava
          • Medzinárodný veľtrh štúdia a kariéry Bratislava

          • Momentálne sme tretiaci gymnaziálneho štúdia, avšak ani sa nenazdáme a budeme intenzívne hľadať odpovede na otázky, akú vysokú školu si vybrať pre ďalšie štúdium, čo musíme pre to urobiť, aby sme boli úspešní pri prijímacích skúškach. Na tieto otázky nám poskytol odpovede študentský medzinárodný veľtrh štúdia a kariéry AKADÉMIA & VAPAC, ktorého sme sa zúčastnili 10. októbra 2018 v našom hlavnom meste.

            Vďaka nemu sa každému z nás určite pootvorili dvere poznania ďalšieho štúdia a smerovanie svojej vlastnej kariéry.

             

            Pozrite si fotografie v galérii Veľtrh štúdia a kariéry.

        • Gánovce
          • Gánovce

          • V stredu 10. októbra 2018 sme sa my, druháci gymnázia, zúčastnili poznávacieho výletu v Gánovciach. Najprv sme sa vybrali na lúku uprostred obce Gánovce. Hoc o tom na Slovensku bežný človek vôbec netuší, ide o jedno z najvýznamnejších paleontologických nálezísk na svete. Od brány paleontologického náleziska sme pokračovali poľnou cestou. Zastavil nás pohľad na gejzír. Strieka z neho termálna voda, ktorej teplota sa pohybuje medzi 25,1 – 25,9 °C. Obďaleč sme sa pristavili pri vrte, z ktorého voda eruptuje raz za hodinu. Bol vyvŕtaný do hĺbky 110,0 m. V blízkosti sme videli travertínovú kopu s puklinou, z ktorej vyteká prameň. Voda rozlievajúca sa po okolí vytvárala travertínové sintre s jazierkami. Na záver sme navštívili SHMÚ. Je to jediné miesto na Slovensku, kde vypúšťajú meteorologické balóny, ktoré sondami merajú atmosférický tlak, smer a rýchlosť výškového vetra, teplotu, vlhkosť až do výšok okolo 33 km. Tam sme sa dozvedeli mnoho nových a zaujímavých informácií. Výlet sme si užili a získali zopár nových vedomostí.

                                                         Marcela Kollárová, Filip Valientka II. A

             

            Pozrite si fotografie v galérii Gánovce.

        • Sárova Bystrica
          • Sárova Bystrica

          • Dňa 9. 10. 2018 sa uskutočnilo v Liptovskom Mikuláši regionálne kolo v moderovaní Sárova Bystrica. Naše dievčatá súťažili v dvoch kategóriách a v silnej konkurencii 17-tich mladých moderátorov z regiónu Liptova si vybojovali 3 postupové miesta do krajského kola, ktoré sa uskutoční 24. 10. 2017 v Radničnom dome v Žiline.


            I. kategória – 2. miesto – Sarah Strapoňová (I. A)

                                  3. miesto – Marcela Kollárová (II. A)

                                  Čestné uznanie – Michaela Pompurová (kvinta)


            II.kategória – 2.. miesto – Martina Petrová (VI. A)


            Dievčatám k úspešnej reprezentácii školy gratulujeme a zároveň ďakujeme aj Barborke Bodíkove, Saške Žiakovej (III. A) a Žofke Kráľovej (IV. A), že prijali pozvanie do rozhovoru so zaujímavým hosťom.

             

                                                                               Mgr. Tatiana Mravcová

             

            Pozrite si fotografie v galérii Sárova Bystrica.

          • Kurz ochrany života a zdravia

          • V dňoch 26. - 28. septembra 2018 študenti septimy a III. A absolvovali kurz ochrany života a zdravia. Ako kurz prebiehal a čo zaujímavé zažili si prečítajte v priloženom článku.

            KOZaZ_2018.pdf​​​​​​​

        • Adaptačný deň primánov
          • Adaptačný deň primánov

          • Na 27. september sme sa veľmi tešili. Naším zámerom bolo navštíviť Spišskú Novú Ves a Spišské divadlo. Spoločne sme si naplánovali program, na internete sme si vyhľadali možnosti vlakovej prepravy, pamiatky mesta, cukráreň a návštevný poriadok s mapkou ZOO.

            Cestovanie vlakom bolo pre nás veľkou zábavou, hrali sme karty a počítačové hry. Divadelné predstavenie Kráska a netvor nás očarilo, boli tam strašidelné, ale aj vtipné scénky. Sedeli sme v reprezentačnej lóži. Potom nás naša triedna pozvala na výborný zákusok do cukrárne Sonatína. V ZOO niektorí z nás boli prvýkrát. Aby sme nezablúdili, viedol nás spolužiak Ondrík, ktorý si trasu prehliadky vopred pripravil. Tu sa nám najviac páčili opice, ktoré boli veľmi zábavné. Cestou naspäť sme sa vybláznili v Monkey L aréne. Vyskúšali sme si odvahu a obratnosť. Všetci sme obstáli na jednotku. Chceli sme navštíviť aj najvyššiu vyhliadkovú vežu na Slovensku, ale bola zavretá. Preto sme si na námestí pozreli výstavu plagátov, ktoré znázorňovali ťažkú a nebezpečnú prácu novinárov.

            Z výletu sme sa vrátili síce unavení, ale šťastní, že sme mohli zažiť takýto super deň. Tešíme sa na ďalšie takéto výpravy za poznávaním a zábavou.

                                                                                   trieda príma

             

            Pozrite si fotografie v galérii Adaptačný deň primánov.

        • Svetový deň mlieka v školách
          • Svetový deň mlieka v školách

          • Vedeli ste, že 26. september je aj Svetový deň mlieka v školách?

            Táto informácia nie je všeobecne známa, no v našej škole v stredu trefne zarezonovala. Pani profesorka Kakalejčíková Janíková a jej výborní pomocníci - maturanti preverili, aké vedomosti žiaci o mlieku majú a upozornili na jeho význam v našom stravovaní.

            Záverom bola pre každého prichystaná "mliečna sladká bodka", ktorá asi potešila najviac.

             

            Pozrite si fotografie v galérii Svetový deň mlieka.

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Dňa 26. septembra sa na našej škole konal Európsky deň jazykov. Pod heslom „Objavme spolu jazykovú a kultúrnu rozmanitosť na našej škole“ sme tento školský rok zorganizovali rôzne aktivity, prostredníctvom ktorých mohli naši žiaci poznať kultúru viacerých európskych krajín a  zvýšiť tak naše povedomie o veľkej rozmanitosti jazykov v Európe. Osobitne nás príjemne prekvapili žiaci nižších ročníkov. Pripravili zaujímavé prezentácie, ktorými zaujali ako spolužiakov, tak aj vyučujúcich. Ich skvelé projekty doplnili ukážkami tradičného oblečenia, národných jedál, či hudobným sprievodom.

            Starší žiaci mali možnosť stretnúť sa s našimi hosťami, pani Kamilou Astafyevovou, ktorá nám zaujímavou formou priblížila život v Rusku a našou bývalou študentkou Nikolou Hrnčiarovou, ktorá sa vďaka Erasmu zúčastnila mládežníckych výmen v Nemecku, Francúzsku a Belgicku. Okrem toho, že si našla svoje miesto na Veľvyslanectve Slovenskej republiky v Londýne, precestovala aj kus sveta a podelila sa o svoje zážitky s našimi žiakmi.

            Na všetkých žiakov čakala po ukončení podujatia sladká odmena.

            Už teraz sa tešíme ďalší Európsky deň jazykov.

                                                                                  Mgr. Dana Babicová

             

            Pozrite si fotografie v galérii Európsky deň jazykov.

        • Futurikon Žilina
          • Futurikon Žilina

          • Dňa 20. 9. 2018 sa naši žiaci zúčastnili na pôde Žilinskej univerzity v Žiline prehliadky technológií budúcnosti pod názvom FUTURIKON. V priestoroch univerzity bolo množstvo stánkov univerzitných, firemných a neziskových projektov a organizácií. Pri každom z týchto stánkov sa mohli naši študenti dozvedieť množstvo nových informácií o inovatívnom svete technológií a množstvo z nich si aj vyskúšať „na vlastnom tele“.

            Táto exkurzia v maximálne možnej miere nám ukázala ďalšie možnosti štúdia.

                                                                                                           študenti gymnázia

             

            Pozrite si fotografie v galérii Futurikon Žilina.

        • Tesla Tesle
          • Tesla Tesle

          • Dňa 14. 9. 2018 sa žiaci našej školy zúčastnili podujatia spolupráce automobilky Tesla Motors a spoločnosti Tesla Liptovský Hrádok a.s. Na podujatí si žiaci mali možnosť vyskúšať jazdu vo viacerých typoch elektromobilov ako napríklad Tesla model X, Tesla model S ale aj iné elektromobily rozličných značiek. Popri tejto asi najznámejšej a najnavštevovanejšej atrakcii boli pripravené aj prednášky na mnohé aktuálne témy spojené s elektromobilitou, činnosťami automobilky Tesla Motors ako aj činnosť a plány spoločnosti Tesla Liptovský Hrádok do budúcnosti, ktoré by podľa informácií mali byť spojené s automobilkou.

            Ďakujeme spoločnosti Tesla Liptovský Hrádok a. s. za zrealizovanie zaujímavého podujatia.

            Tešíme sa na ďalšiu zaujímavé akcie.

                                                                                 študenti gymnázia

             

            Poyrite si fotografie v galérii Tesla Tesle.

        • Adaptačný deň prvákov
          • Adaptačný deň prvákov

          • 14. september bol pre nás príjemný deň. Spolu s triednym učiteľom sme  sa ocitli v Žiarskej doline pri hoteli Spojár. Okrem mnohých zábavných aktivít sme mali vynikajúcu príležitosť bližšie sa spoznať s ostatnými spolužiakmi. Hrali sme zábavné hry, futbal, vyrábali magnetky. Zabezpečený sme mali aj obed, ktorý bol veľmi chutný. Dúfame, že budeme mať ešte veľa takýchto spoločných a príjemných zážitkov.

                                                                                                      kolektív I. A

             

            Pozrite si fotografie v galérii Adaptačný deň prvákov..

        • Štúrov Zvolen a Hviezdoslavov Kubín
          • Štúrov Zvolen a Hviezdoslavov Kubín

          • V dňoch 5. - 6. 6. 2018 sa uskutočnilo vo Zvolene celoštátne kolo v rétorike. Našu školu a región Liptova reprezentovala v II. kategórii Michaela Pompurová z kvarty a v III. kategórii Žofia Kráľová z III. A triedy.  Žofke sa síce nepodarilo obhájiť minuloročné 2. miesto, ale dievčatá v silnej konkurencii najlepších rétorov Slovenska svojimi výkonmi zaujali odbornú porotu, ktorá ich hodnotila veľmi  pozitívne.

            Žofia Kráľová sa z 1. miesta Vajanského Martin prebojovala aj do celoštátneho kola umeleckého prednesu poézie a prózy Hviezdoslavovho Kubína, ktoré sa uskutočnilo v dňoch 20. - 23. 6. 2018 v Dolnom Kubíne. Súťažila vo IV. kategórii – próza.  Účasť na HK je veľkou poctou a tvorivou inšpiráciou pre recitátora, nakoľko Národné osvetové centrum pripravuje množstvo sprievodných programov – tvorivé dielne, divadelné predstavenia, besedy so spisovateľmi a odbornou porotou, premietanie filmových dokumentov a samozrejme samotné vystúpenia recitátorov a divadiel poézie. Recitátor spolu s pedagógom má možnosť sledovať vývoj umeleckého prednesu, ktorý prešiel od tradičnej formy k monodráme, rozšíriť si informácie o súčasných autoroch a nadviazať nové priateľstvá.  

            Dievčatám za vzornú prípravu a reprezentáciu školy na celoštátnych prehliadkach ďakujeme.


                                             Mgr. Tatiana Mravcová

            Pozrite si fotografie v galérii Hviezdoslavov Kubín.

        • Košice - technické múzeum
          • Košice - technické múzeum

          • Košice nás privítali pekným slnečným počasím. Našim cieľom bolo technické múzeum, kde sme mali možnosť vyskúšať si sústavu zrkadiel, logické a fyzikálne úlohy. Navštívili sme aj Dóm svätej Alžbety, osviežila nás spievajúca fontána a celodňové putovanie Košicami sme zavŕšili nakupovaním v obchodnom centre.

                                                                             žiaci sekundy 

            Pozrite si fotografie v galérii Košice - technické múzeum.

        • Plavecký kurz
          • Plavecký kurz

          • V dňoch 18. – 22. 6. sa triedy sexta a II. A zúčastnili zdokonaľovacieho plaveckého kurzu v Krompachoch. Bývali sme v ubytovni Relax, kde sme sa aj stravovali, plávali v peknom 25 m bazéne a dokonca sme každý deň chodili do veľkej telocvične. Doobedie sme si vyplnili turistikou a tí čo mali bicykle preskúmali okolie po cyklotrasách. Večer sme si dopĺňali vedomosti z techniky plávania pomocou prezentácií.

            V stredu sme si urobili celodenný výlet a navštívili sme pamiatky spiša - Spišský hrad, Spišské Podhradie, Spišskú Kapitulu a Levoču a vo štvrtok podvečer sme si opekali v krytom altánku. Celý týždeň sme si užili, utužili kolektív a hádam sme aj o trošku lepší plavci.

            Pozrite si fotografie v galérii Plavecký kurz.

    • Kontakty

      • Gymnázium, Hradná 23, Liptovský Hrádok
      • +421 44 5222991, +421 911 231606
      • Hradná 23, 03301 Liptovský Hrádok Slovakia
      • Školská jedáleň
      • E-mail - gajdosova@gymnaziumlh.sk Telefón - +421 44 5221116
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje